Lars Nesheim Vaular har markert seg som en av Norges mest suksessfulle og gjenkjennelige rap-artister det siste tiåret. I tillegg til egne landeplager som «Rett opp og ned», «Stripar» og «Kem skjøt Siv Jensen» har Vaular også samarbeidet med andre profiler som Astrid S, Kamelen og Onkl P.

Nå er fasiten for koronaåret for hans heleide Nesheim & Vaular as klart, og til tross for en total mangel på konserter og andre arrangementer, økte Bergensrapperens selskap omsetningen med nesten en million kroner, til rett over fire millioner kroner, mot drøyt tre millioner kroner året før.

Økningen kan i stor grad tilskrives støtten som Vaulars heleide aksjeselskap fikk fra Kulturrådet i løpet av fjoråret. De 1,2 millioner kronene som ble mottatt i koronastøtte er nemlig oppført under omsetning. Samtidig går det frem at Vaular i fjor tok ut en lønn på 922.638 kroner.

Resultat før skatt endte i fjor på 668.930 kroner, mot et underskudd før skatt på 332.030 kroner i 2019.

– Artister har normalt prosjekter som går over flere år. Og man kan ikke se på resultat et år isolert. Lars skulle i 2020 opptre live med sin siste plate, som var jobbet med over flere år, og det gikk ikke som planlagt. Han fikk kompensert noe av tapet for konserter som ikke kunne gjennomføres i 2020, skriver Vaulars manager Mikal Telle i en sms til DN.

Koronarammet

I årsrapportens tilhørende beretning skriver selskapet at driften, naturlig nok, ble sterkt preget av koronapandemien.

«2020 var planlagt å være et år med mye konserter og opptredener. De planlagte konsertene i januar og februar er avholdt. Utover dette er alle planlagte opptredener avlyst som følge av pandemien [...]. Omfanget av konsertinntektene mv. for det kommende året er ikke mulig å kvantifisere p.t.», heter det i beretningen.

Det er Vaular selv som eier alle aksjene i selskapet, og han er også oppført som daglig leder og styreleder. De siste fem årene har Vaulars aksjeselskap gått med et samlet overskudd før skatt på om lag 3,5 millioner kroner.

Av rapporten går det videre frem at Nesheim & Vaular as hadde 1,8 millioner i banken ved utgangen av fjoråret, en marginal nedgang fra året før. Egenkapitalen økte fra 1,9 millioner kroner i 2019, til 2,4 millioner kroner i fjor.

«Selskapet har inntekter i form av strømming av musikken som selskapet sitter på rettighetene til. Disse inntektene vil fortsette å komme også fremover, og sikrer løpende drift i selskapet», heter det videre i årsberetningen.

Vaular har også en mindre eierpost i Eff Eff as, vin- og østersbaren som ble åpnet høsten 2019.

Øyner håp om normalisering

Ifølge Vaulars kalender i strømmetjenesten Spotify skal rapperens neste opptreden være på OverOslo-festivalen som er planlagt til slutten av juni i år.

«Man har håp om at man fra sensommeren 2021 kan komme tilbake til noe mer normal drift», heter det avslutningsvis i årsberetningen.

For øvrig er det sangen «Rett opp og ned» fra 2010 som er Vaulars mest strømmede sang på Spotify, med 7,5 millioner avspillinger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.