Oslo Børs falt tilbake torsdag, tynget av Statoil etter markant fall i oljeprisen siden stengetid på børsen onsdag.

I Europa var det moderat børsoppgang i forkant av resultatet fra valget i Storbritannia.

Oljeprisen falt med over tre prosent onsdag ettermiddag etter at amerikanske olje- og bensinlagre uventet steg i forrige uke. DNB Markets skriver at lagerbyggingen skyldes en kombinasjon av lav etterspørsel, høyere import og lavere eksport.

Oljeprisfallet bidro til en svekkelse av råvarevalutaer, deriblant den norske kronen.

Venter stabil laksepris

I laksemarkedet ser det foreløpig ut til at lakseprisen for neste uke vil falle noe eller holde seg omtrent på denne ukens nivå, ifølge analytikere.

Pareto Securities regner med at lakseprisen vil ligge rundt 70 kroner per kilo neste uke, som er tre kroner per kilo lavere enn meglerhusets nye estimat for inneværende uke.

Spotprisen vil da være fire kroner lavere enn tilsvarende uke i fjor (-5%), og i euro 0,6 per kilo lavere (-7%).

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets sier at lakseprisen var rundt 70 kroner per kilo på fredag, og at mye tyder på at den holder seg.

– Jeg har hørt at lakseprisen har vært stabil gjennom uken og det tyder på at den er stabil inn mot neste uke. Det var noen som mente den var på vei ned, men det har jeg ikke fått bekreftet, sier han til TDN Finans.

Giskeødegård trekker også frem at svekkelsen av kronen legger seg på toppen av en underliggende prisøkning.

– Prisene vil forbli høye så lenge man ikke ser noen endring i slaktevolum, for nå trenger man ikke å selge lavt betalende segment, man kan prioritere segmenter som er villige til å betale, sier han.

Venter prispress 

Giskeødegård sier videre at han blir litt forundret hvis det ikke kommer prispress et stykke ute i juni.

– Alle datapunker peker mot at det bygges biomasse i sjøen og den biomassen skal på et eller annet tidspunkt ut til markedet, sier Nordea-analytikeren.

Sjømat-indeksen på Oslo Børs var nær uendret torsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,86 prosent til 704,95 poeng, omsatt for 3.307 millioner kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Det er antakeligvis sperregrensa som avgjør hvem som blir statsminister i Norge
Slik fungerer sperregrensen
02:55
Publisert: