Teknologibedriften Meltwater gjennomførte torsdag en gjennomgåelse av «strategiske alternativer», det fremkommer av en børsmelding.

Ledelsen har utnevnt den amerikanske storbanken J.P. Morgan og DNB Markets som rådgivere. «Det er mottatt veiledende forslag, men diskusjonene og evalueringene er på et tidlig stadium, og det er ingen sikkerhet for om eller når noen transaksjon, initiativ eller begivenhet vil realiseres», heter det det i meldingen.

Selskapet som leverer programvare-som-tjeneste til blant annet mediebransjen har slitt tungt på børs siden noteringen i slutten av 2020 og har falt i underkant av 70 prosent i 2022.

Avhenger av nyheten

DN skrev i tidlig sommer om oppkjøpskandidatene på Oslo Børs, den gang ble Meltwater ansett som ett av de heteste selskapene. Det ble også påpekt at mye av aksjenedgangen til Meltwater skyldtes markedstendenser fremfor negative nyheter fra selskapet.

Analytiker Petter Kongslie i Sparebank 1 Markets tror et oppkjøp av Meltwater er sannsynlig.

– Jeg anser et strategisk salg eller at Meltwater blir tatt av børs av et annet oppkjøpsfond som sannsynlig. Om investorer skal kjøpe aksjen ved børsåpning som et veddemål på at de blir kjøpt opp avhenger av hvor mye aksjen spretter i dag, sier han.

Markedet responderer positivt på nyheten og Meltwater gjør et kraftig byks på 26 prosent. Det gir gründer Jørn Lyseggen en papirgevinst på 171 millioner kroner.

Gjentar veiledning

Selskapet gjentar tidligere veiledning for tredje kvartal og forventer en inntjening på 1,1 milliard kroner.

Selskapets økonomiske resultater for tredje kvartal ventes å være innenfor tidligere veiledning, med en omsetning på 1,1 milliarder kroner og justert ebitda lik de rapporterte tallene for andre kvartal.

Meltwater gjentar også helårsveiledningen for en omsetning i området 4,5-5 milliarder kroner, med justert ebitda-margin på over syv prosent, med forbedringer i fjerde kvartal drevet av høyere omsetning, forbedret bruttomargin og økt effektivitet fra salg og markedsføring.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.