Oslo Børs falt omtrent på linje med de store europeiske børsene tirsdag. Det var blant annet fokus på Norsk Hydro, som arbeider med å finne nye eksportalternativer i Qatar og Norwegian Air Shuttle, som la frem trafikktall.

Norwegian Air Shuttles trafikktall for mai viste en vekst i passasjertrafikken (RPK) på 17 prosent sammenlignet med året før. Yielden i måneden var 0,37 kroner (0,41), mens inntektene pr tilgjengelige setekilometer (rask) var 0,32 kroner (0,36).

Ikke så dårlig som fryktet 

Carnegie mener at trafikktallene til Norwegian ikke var så dårlig som fryktet, og meglerhuset venter å holde estimatene noenlunde uendret da trafikktallene var ventet å være svake.

«Bookinger i sommer ser ut til å holde seg oppe og den kalde våren i Norden hjelper absolutt med sommersalget. Mesteparten av den nye kapasiteten på langdistanse kommer i drift i slutten av juli/august, og derfor venter vi fortsatt solide måneder fremover når det gjelder trafikktall», skriver Carnegie.

Arctic Securities trekker frem at mai-tallene var ventet på den svake siden og at Norwegian har kommentert at bookinger for sommeren er på linje med fjoråret.

Videre merker Arctic seg at Norwegian nå har sikret finansieringen for i hovedsak hele 2017-investeringsprogrammet og har sikret flere finansieringskilder.

Vurderer fortsatt finansieringsplan som robust 

«Vi vurderer fortsatt Norwegians finansieringsplan som robust, og ser den nåværende aksjekursen som et attraktivt inngangspunkt for investorer som er villige til å sitte gjennom den massive investeringsfasen i 2017-2018», skriver meglerhuset.

Ellers ble det i pinsehelgen kjent at flyprodusenten Boeing igjen har utsatt leveringen av Norwegians første 737 Max-fly, som var ventet å være klar i slutten av mai. Nå er den utsatt til slutten av juni.

DNB Markets mener at trafikktallene ikke burde gi særlige kursutslag, men trekker frem at nyheten om ytterligere forsinkelser i leveringen av 737 Max er negativt.

Norwegian Air Shuttle-aksjen sluttet opp 1,4 prosent, omsatt for 79 millioner kroner på Oslo Børs.

Hydro-aksjen endte ned 

Mandag ble det kunngjort at Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater (FAE) og seks andre land bryter alle diplomatiske forbindelser med Qatar og stenger grensen. Det har ført til at Norsk Hydros Qatalum-fabrikk i Qatar, som er et fellesforetak med Qatar Petroleum, må finne alternative eksportløsninger, ettersom den ordinære eksportruten som fabrikken bruker går gjennom storhavnen Jebel Ali i FAE.

Citis aluminiumanalytikere er imidlertid ikke veldig bekymret. De mener at det ikke ser vanskelig ut for Hydro å finne alternativer, og påstår at problemene kan løses i løpet av noen dager.

Kommunikasjonsdirektør Erik Brynhildsbakken i Hydro sier til TDN Finans tirsdag at Qatalum har flere alternative muligheter for å eksportere til kunder globalt.

Hydro-aksjen falt 0,1 prosent til 45,31 kroner, omsatt for 265 millioner kroner på Oslo Børs.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,36 prosent til 709,37 poeng, omsatt for 2.768 millioner kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hyttebilen
Alfa Romeo Stelvio er like egnet som transport til hytta som til operaen i Milano.
00:53
Publisert: