Det har stormet rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Norges Bank Investment Management (Nbim), som forvalter Oljefondet, de siste ukene.

Torsdag klokken 12.00 inviterer Norges Bank til pressekonferanse for å presentere arbeidsavtalen med Tangen. Både sentralbanksjef Øystein Olsen, visesentralbanksjef Jon Nicolaisen og Tangen selv vil være tilstede på pressekonferansen. Pressekonferansen vil foregå i Norges Banks lokaler på Bankplassen 2.

Offentliggjøringen kommer etter at hovedstyret i Norges Bank onsdag vedtar ansettelsesavtalen. De siste ukene har sentralbanken og Tangen jobbet med å finne en løsning på hvordan milliardærens eierskap i forvalterselskapet Ako Capital og hans andeler i Ako-fond ikke skal komme i konflikt med hans nye jobb. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.