Nordea legger tirsdag frem resultatet for første kvartal.

I meldingen fra banken kommer det frem at det nå settes av 95 millioner euro, tilsvarende 920 millioner kroner til saker knyttet til hvitvasking.

Venter å bli bøtelagt i Danmark

– Dette kvartalet har det pågått en intens debatt om ulike saker knyttet til hvitvasking. Dette er et sammensatt og omfattende problem i samfunnet, og vi tar ansvaret vårt på alvor, sier Nordeas konsernsjef Casper von Koskull i en melding.

Han viser til at de tidligere har uttalt at de venter å bli bøtelagt i Danmark på grunn av tidligere mangelfulle rutiner knyttet til hvitvasking.

– Fra 2016 til 2018 har vi investert mer enn 700 millioner euro i å styrke innsatsen vår innenfor risiko og compliance. Vi er overbevist om at kvaliteten på complianceplattformen vår er bedre nå, og at vi er en trygg og pålitelig partner», sier han.

Resultater: Bommer med én milliard

Resultatene Nordea legger frem er ikke av det mest oppmuntrende slaget. På forhånd var det ventet at banken ville legge frem et driftsresultat på 730 millioner euro, men tallene kom inn på 621 millioner euro.

Banken bommer dermed på estimatene med over 100 millioner euro, tilsvarende rundt én milliard kroner.

I første kvartal i fjor tjente Nordea 966 millioner euro på driften.

– Tiltakene vi har iverksatt de siste kvartalene, gjør at vi nå ser noen gode tegn på økt forretningsvolum, selv om utlånsmarginene fortsatt er under press og handelsklimaet for market making er utfordrende, sier von Koskull.

De totale driftsinntektene endte på 2,11 milliarder euro, mot 2,37 milliarder euro i første kvartal 2018.

– Prioriteringene våre er tydelige – å øke forretningsvolumet samtidig som vi reduserer de strukturelle kostnadene. Vi jobber aktivt med begge disse prioriteringene, sier konsernsjefen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.