Fredag morgen ble det klart at det britiske hedgefondet Oceanwood er ny eier av Norske Skog.

I midten av mars meldte DN at investor Jens Ulltveit-Moe ledet en gruppering som hadde lagt inne et bud på papirkonsernet.

– Når det er en auksjon med bud, vil alltid noen tape. Denne gangen var det meg, sier Ulltveit-Moe til DN fredag morgen.

– Endelig

Investoren gir inntrykk av at han først og fremst er fornøyd med at prosessen, som har vart i rundt fire måneder, er over.

– Det er veldig godt at det endelig er en beslutning. Jeg ønsker dem alt godt, og håper at de klarer å utvikle denne viktige bedriften, sier Ulltveit-Moe.

​ – Er det rette eiere til å utvikle bedriften?

– De har i alle fall satset mye penger på det. Jeg ønsker dem lykke til. De får sikkert norske samarbeidspartnere som kan gjøre den jobben veldig bra, svarer Ulltveit-Moe.

– Deler ambisjonen

Det børsnoterte konsernet Norske Skogindustrier asa meldte oppbud rett før jul i fjor, etter å ha kjempet for å unngå konkurs i rundt ett år. Selskapets største aksjonær og styreleder, Christen Sveaas, hadde da hele høsten ledet intense forhandlinger mellom ulike kreditorgrupper og aksjonærene.

I børsmeldingen fredag sier investeringsdirektør John Chiang i Oceanwood at deres første investering i Norske Skog var i 2015, og at de siden har både støttet og arbeidet konstruktivt med konsernet.

– Når salgsprosessen nå er avsluttet, gleder vi oss til å arbeide med Norske Skogs ledelse og ansatte. Vi deler ambisjonen om å sørge for at det nye Norske Skog konsernet lykkes og realiserer potensial som vi mener ligger i virksomheten gjennom fortsatt omstilling og vekst, sier han i meldingen.

Netto kjøpesum etter justeringer estimeres til å bli på rundt 235 millioner euro.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av at Oceanwood får relevante konkurranserettslige- og andre regulatoriske godkjennelser i berørte land, inkludert Australia og New Zealand. Denne prosessen antas å ta mellom fire og seks måneder.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Årets sommerfestvin
Perfekt til buffè, lyst kjøtt og kylling
01:20
Publisert: