Feilen oppsto søndag kveld, skriver EnergiWatch, som omtalte saken først.

– Dette er en driftsforstyrrelse. Vi jobber med utbedring, sier Equinor-talsmann Gisle Ledel Johannesen til DN.

Av Gasscos hjemmeside fremgår det at produksjonsstansen fører til et bortfall på 21 millioner kubikkmeter gass per døgn. Det tilsvarer om lag seks prosent av norsk sokkels gassproduksjon i desember, som var en måned med høy eksport nær makskapasiteten før rørene som går til både Storbritannia og kontinentet.

Produksjonsstansen er ventet å vare til onsdag morgen klokken seks, ifølge Gasscos nettside. Equinor gir ikke noen tidshorisont.

Gassen fra Oseberg fraktes til Storbritannia via Fastlands-Norge, men kan også sendes til for eksempel Tyskland, avhengig av behovene i markedet.

Oseberg er også et oljefelt, og den delen av produksjonen er også rammet av stansen. Men oljeproduksjonen har avtatt betraktelig siden høydene på 90-tallet. Feltet produserer nå primært gass, og er et av de viktigste gassfeltene på norsk sokkel, fordi operatør Equinor har stor fleksibilitet til å regulere produksjonen i forhold til etterspørselen i markedet.

Sammen med gigantfeltet Troll er Oseberg et av feltene som fikk økte produksjonstillatelser fra høsten 2021 for å sørge for at norsk sokkel leverer så mye gass som mulig til Europa. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.