11 av de 69 bankene i Eika-samarbeidet leverte tirsdag inn oppsigelser av Eika-avtalen, skriver Finansavisen. De mener it-kostnadene er for høye.

-Vi har sagt ira om dette problemet i to til tre år i ulike kanaler og fora i Eika – det være seg i direkte dialog med Eika Gruppens ledelse, ulike alliansestrukturer, prosjekt og styringsgrupper eller konsernstyret. Vi konstaterer at vi ikke er blitt hørt, sier Bjørn Asle Hynne, administrerende banksjef i Aasen Sparebank til Finansavisen.

Støtter ikke opprøret

Onsdag formiddag har det strømmet inn en rekke børsmeldinger om saken til Oslo Børs. Flere handler om oppsigelse av avtalen, men det er også banker som uttrykker støtte til Eika. Først ut var Sandnes Sparebank.

- 11 banker som representerer ca 11 prosent av aksjonærmassen i Eika Gruppen AS har varslet styret i Eika Gruppen AS om oppsigelse av sine avtaler med Eika Gruppen med tre års oppsigelse fra 31.12.2018. Sandnes Sparebank støtter ikke dette initiativet og fremhever at alliansen vil bli videreført med samme tjenestestruktur til lokalbankene i alliansen som i dag, heter det i deres børsmelding.

De skriver at Eika er en viktig strategisk samarbeidspartner for banken som er bidrar til deres konkurransedyktighet, og at de støtter strategien som er lagt.

En likelydende melding kom senere fra Hønefoss Sparebank og så fra Melhus Sparebank.

Tilbakeholdende

Informasjonssjef Sigurd Ulven i Eika Gruppen er tilbakeholden i sine kommentarer.

Sigurd Ulven.
Sigurd Ulven. (Foto: Aleksander Nordahl)

- Vi beklager at 11 banker har kommet til denne beslutningen. Vi ønsker ikke å gå i en offentlig diskusjon om et veivalg og en strategi som et stort flertall av bankene står bak, sier han. (Vilkår)