Signaler fra Opec om at de skal være inne i en endelig diplomatisk sluttrunde, for å sikre en avtale som begrenser oljeproduksjonen, bidro til å løfte oljeprisene.

Qatar, Algerie og Venezuela sies å føre an i arbeidet for en avtale, mens Saudi-Arabia, Irak og Iran er uenige om hvordan landene skal fordele produksjonskuttene man ble enig om på Opec-møtet i Algerie i september. 

Les også:  Oljeanalytiker spår Opec-kutt: - Tror til og med at det er 75 prosent sannsynlighet

Russland i samtaler

Videre meldte Bloomberg News tirsdag ettermiddag at Russland skal møte Qatar for uformelle samtaler senere denne uken.

Commerzbank skriver i en oppdatering tirsdag at det er tydelig at markedet nå ser økte sjanser for produksjonskutt i Opec etter betraktelig mer pessimistisk stemning i markedet en stund.

Nordsjøolje med levering om en måned ble handlet rundt 46,2 dollar fatet ved stengetid på Oslo Børs, en oppgang på over én og en halv dollar per fat fra da Oslo Børs stengte mandag.

Steg mest

Subsea 7 var blant de oljerelaterte aksjene som steg mest tirsdag. SEB har tatt opp kursmålet på aksjen til 113 fra 105 kroner etter å ha oppjustert ventet ebitda-margin i 2017 og 2018 til rundt 18,5 prosent.

«Selv om 2017 vil bli et utfordrende år for offshore-serviceindustrien på grunn av lav ordrereserve og fallende marginer, tror vi ordreinngangen vil ta seg opp i 2017 og gi mer visibilitet for 2018», skriver SEB.

Subsea 7 endte opp 5,5 prosent til 200,3 kroner, omsatt for 192 millioner kroner.

Tynget

Norsk Hydro var aksjen som tynget Oslo Børs mest tirsdag.

Metallprisene har steget markert siden Donald Trump vant det amerikanske presidentvalget, men falt tilbake tirsdag. Kobberprisen var ned rundt tre prosent, mens aluminiumprisen falt rundt en prosent.

Commerzbank skriver at oppturen i kobberprisen hovedsakelig var drevet av spekulasjon, venter dermed ytterligere korreksjonpotensial for kobberprisen.

Hydro sluttet ned 2,5 prosent til 38,74 kroner, omsatt for 338 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,22 prosent til 646,60 poeng, omsatt for 3.512 millioner kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.