Øystein Stray Spetalens heleide investeringsselskap Ferncliff Holding har ikke for vane å tape penger, men det er altså tilfellet i 2019.

Ifølge Finansavisen endte resultatet før skatt på -27,0 millioner kroner, ned fra et overskudd på 198,2 millioner i 2018.

– 2019 var et år uten store realisasjoner, sier Martin Nes, administrerende direktør i Ferncliff til avisen.

Han trekker også frem at Spetalen startet året med å selge aksjene sine i selskapet Self Storage for 500 millioner kroner. Disse aksjene hadde en kostpris på 130 millioner, noe som ga investoren en god start på året, med en regnskapsført gevinst på 370 millioner kroner.

På spørsmål om 2020 blir et bedre år for Spetalen, svarer Nes:

– Ja, det får vi håpe. Det bør bli det.

Spetalen forklarer at koronaviruset har liten betydning for porteføljen, ettersom han blant annet er eksponert mot både olje og farmasi – områder som har hatt henholdsvis positiv og negativ utvikling under koronapandemien.

Ifølge avisen var kontantbeholdningen til Spetalen på om lag 1,7 milliarder kroner ved årets slutt, omtrent det samme som året før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.