Investor og Transocean-styremedlem Frederik W. Mohn (42) og hans selskap Perestroika er ute av aksjonærlisten i det John Fredriksen-dominerte riggselskapet, ifølge en fersk oppdatering.

Mohn sto sent i august i år oppført med 534.020 aksjer gjennom sitt private investeringsselskap Perestroika as. Som DN tidligere har omtalt utgjorde eierposten 85 millioner kroner på tidspunktet. Da sto aksjekursen i 159 kroner.

Perestroika reduserte deretter eierposten til 434.020 aksjer, ifølge en aksjonæroppdatering fra 24. september. Basert på sluttkursen på Oslo Børs på tidspunktet, 201 kroner, realiserte Mohn i perioden i mellom verdier for 20,1 millioner kroner.

I perioden frem til i dag vaket aksjekursen rundt 200 kroner, før den gjorde et byks ved månedsskiftet. Seadrill-aksjen stiger fem prosent tirsdag og er sist omsatt for 219 kroner.

Det er ikke kjent hvorvidt Perestroika har redusert eller økt sin eierandel i perioden fra 24. september. Legger man til grunn dagens kurs har posten på 434.020 aksjer en verdi på mer enn 95 millioner kroner.

Det er fortsatt ikke kjent om Perestroikas Seadrill-aksjer er kjøpt i markedet eller relaterer seg til sommerens refinansiering av Seadrill.

Seadrill kom ut av en massiv finansiell restrukturering tidligere i sommer, som i praksis nullet eksisterende aksjer. Tidligere aksjonærer ble tilbudt rundt to prosent av nye Seadrill.

I alt ble det utstedt 100 millioner nye aksjer, og mange av riggselskapets långivere fikk aksjer i bytte samt muligheten til å delta i emisjonen til gunstige verdier.

DN har så langt ikke lykkes å få en kommentar fra Mohn. Hverken Mohn eller Perestroika har tidligere ønsket å kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.