Hvis noen fortsatt skulle lure på om bitcoin fortsatt er volatilt.

Tirsdag kveld spratt prisen på bitcoin opp rundt 1500 dollar etter at Wall Street Journal avslørte at Peter Thiel, en av Silicon Valleys mest prominente investorer, har kjøpt bitcoin for mellom 15 og 20 millioner dollar gjennom fondet Founders Fund.

Onsdag morgen fortsetter bitcoin å stige og koster nå 15.156 dollar, rundt 123.000 kroner.

Verdt flere 100 millioner dollar

Peter Thiel (50) er kjent for å investere tidlig i selskaper som ofte bruker flere år på å bære frukter. Han var en av de første store investorene som gikk inn i Facebook. Thiel var også med å grunnlegge den amerikanske betalingstjenesten PayPal, i tillegg til risikokapitalfondet Founders Fund.

Ifølge kilder som Wall Street Journal har snakket med skal Thiel gjennom fondet ha kjøpt bitcoin tidligere i år, som i dag er verdt hundrevis av millioner dollar takket være en ellevill kursoppgang i fjor.

Ifølge avisen er det ikke kjent om Founders Fund har solgt noe av beholdningen ennå. Det er imidlertid første gang det blir rapportert om at fondet har store andelen bitcoin og får skylden for et nytt løft i bitcoin-prisen.

Dermed føyer Peter Thiel seg inn i rekken av svært få kjente investorer som har kjøpt store summer bitcoin. Flere kjente investorer og banksjefer har advart om å investere i bitcoin på grunn av bobletendenser. Blant annet sjefen i banken JPMorgan Chase, Jamie Dimon, og hedgefondlegenden Ray Dalio, som begge har kalt fenomenet en stor boble. Også kjente investorer som eier bitcoin er varsomme med å snakke for høyt om det på grunn av faren for hacking.

Tror folk undervurderer bitcoin

Founders Fund forvalter ifølge Wall Street Journal verdier for mer enn tre milliarder dollar og har aksjeposter i over 100 selskaper, deriblant Facebook, Airbnb, Elon Musks SpaceX og transportnettverkstjenesten Lyft.

I et intervju i Saudi-Arabia i oktober beskrev Peter Thiel kryptovalutaer som karismatisk.

– Mens jeg er skeptisk til mesteparten av dem, tror jeg fortsatt folk undervurderer bitcoin, hovedsakelig fordi det fungerer som en erstatning for penger. Hvis bitcoin ender som gullets virtuelle motstykke, så har det et stort potensial, sa han da, skriver Wall Street Journal.

Til tross for at bitcoin har hatt eksploderende vekst er den langt fra den kryptovalutaen som steg mest i 2017. På et år har den steget 1390 prosent. Til sammenligning har kryptovalutaen Ripple steget med 42.000 prosent, og er nå den nest største digitale valutaen.

Trump-tilhenger

I tillegg til å være en av de mest kjente investorene og forvalterne i Silicion Valley er Thiel også en åpenhjertig republikaner, og en tilhenger av president Donald Trump.

Under presidentvalgkampen i 2016 donerte han 1,25 millioner dollar, tilsvarende 10 millioner kroner, til Trumps valgkampanje. Nå sitter han i Trumps teknologiråd.(Vilkår)

Solberg: – Vi har et godt grunnlag
- Vi vet ikke om vi blir enige, men vi har et godt grunnlag, sa statsminister Erna Solberg like før regjeringsforhandlingene startet på Jeløya i Moss tirsdag.
11:29
Publisert: