Kjell Inge Røkkes Aker-kontrollerte børsrakett Rec Silicon la torsdag frem sine resultater for årets tredje kvartal. I rapporten kommer det frem at resultat før skatt var på 8,2 millioner dollar, eller omtrent 76 millioner kroner.

Samme periode i fjor hadde selskapet et underskudd før skatt på omtrent 20 millioner dollar i samme periode året før.

Omsetningen i kvartalet falt imidlertid fra 36,4 millioner dollar i tredje kvartal 2019 til 30,3 millioner, eller 382,8 millioner norske kroner, i 2020.

Driftsresultatet (ebit) endte på 9,4 millioner dollar, mot minus 17,1 millioner tredje kvartal året før. Det rene driftsresultatet, såkalt ebitda – altså før avskrivninger og nedskrivninger er trukket fra, endte på 17,9 millioner dollar mot minus 5,6 millioner i samme periode året før.

Siden første september har selskapet steget mer enn 200 prosent på børs.

– Nok en gang har selskapet rapportert konsistente finansielle resultater for tredje kvartal, skriver administrerende direktør Tore Torvund i en børsmelding.

Beholder Butte

Ifølge selskapets kvartalspresentasjon vurderer Rec ikke lenger å selge den amerikanske gassfabrikken Butte, etter at selskapet hentet inn omtrent én milliard kroner i fersk egenkapital.

«Ny egenkapital tillater foretrukket bevaring av Butte i Rec Silicon», heter det i presentasjonen.

Selskapet trekker frem at Butte-fabrikken er viktig for selskapet på grunn av sterke kommersielle, teknologiske og operasjonelle synergier mellom Butte og Moses Lake. I tillegg trekker selskapet frem at det er en veldig begrenset konkurranse med andre aktører, ettersom Butte og Moses Lake er de to største silisiumprodusentene utenfor Kina.

Tydeligere vei videre

– Jeg er glad for at veien fremover for å starte produksjonen på nytt i Moses Lake-anlegget er blitt tydeligere med kunngjøringen om signerte avtaler med Violet Power og Group 14 Technologies, skriver Torvund i børsmeldingen.

Han skriver videre at den vellykkede emisjonen av egenkapitalen fullført 14. oktober 2020 har gitt selskapet økonomisk sikkerhet og fleksibilitet, og at han er trygg på at selskapet vil kunne kapitalisere på disse mulighetene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.