Silisiumprodusenten Rec Silicon la torsdag morgen frem resultater for andre kvartal som viser at selskapet tapte 37,8 millioner dollar før skatt i andre kvartal. Med dagens valutakurs utgjør dette et underskudd på drøyt 326 millioner kroner.

Underskuddet utgjør like fullt en betydelig bedring i forhold til samme kvartal i fjor da selskapet tapte 374 millioner dollar før skatt. Det store underskuddet i andre kvartal 2018 skyldtes at Rec Silicon skrev ned verdier for 397 millioner dollar på grunn av den vanskelige situasjonen selskapet har kommet i.

Rec Silicon har lenge vært fanget i kryssilden i handelskrigen mellom USA og Kina, og særlig fabrikken i Moses Lake i USA har vært hardt rammet. Produksjonen ved fabrikken er i flere omganger blitt redusert, og det siste året er produksjonen blitt holdt på 25 prosent av kapasitet.

Stengte prestisjeanlegg

Forrige uke meldte Rec Silicon at selskapet stenger ned resten av kapasiteten ved Moses Lake. Samtidig mister ytterligere 100 ansatte jobben.

– Dessverre var vi nødt til å stenge FBR-anlegget på grunn av begrenset adgang til det kinesiske markedet. Vi fortsetter å håpe at forhandlingene mellom USA og Kina vil resultere i en gjenoppretting av Rec Silicons adgang til silisium-markedet i Kina, slik at vi kan starte oppe igjen anlegget, sier Rec Silicon-sjef Tore Torvund i en børsmelding.

Underskuddet i andre kvartal inkluderer en nedskriving på 20 millioner dollar knyttet til nedstengningen av Moses Lake.

Rec Silicon produserer superrent silisium som brukes i produksjonen av solceller. Siden det meste av verdens solcellepaneler produseres i Kina er det avgjørende for Rec Silicon å kunne selge sitt silisium til dette markedet. Men dette har ikke vært mulig siden produksjonen skjer i USA og dermed er rammet av handelskrigen mellom de to landene.

Rec Silicon hadde i andre kvartal totale inntekter på 47 millioner dollar, ned fra 59 millioner i samme perioden året før.

Mer cash

Selskapet legger i en børsmelding torsdag morgen vekt på at selskapet ved utgangen av andre kvartal hadde en kontantbeholdning på 38,4 millioner dollar, en økning på 13 millioner over de siste tre månedene.

I begynnelsen av april hentet Rec Silicon 19 millioner dollar i frisk egenkapital gjennom en rettet emisjon for å finansiere selskapet gjennom den tøffe tiden. En planlagt reparasjonsemisjon ble i juni avlyst fordi aksjekursen falt under emisjonskursen.

Dersom man justerer for dette var det en negativ kontantstrøm fra driften på rundt 4 millioner dollar i andre kvartal. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.