En rekke profilerte ansatte har den siste tiden forlatt Swedbanks norske virksomhet, men den nye ledergruppen kommer nå på plass. 

Tone Lunde Bakker er ansatt som ny sjef for Swedbanks norske virksomhet. 

Bakker overtar etter Charlotte Aleblad, som flytter tilbake til Sverige og en annen stilling i Swedbank etter tre år som sjef for virksomheten i Norge. 

Lang erfaring fra nordisk banknæring

Bakker kommer til Swedbank fra jobben som global sjef for likviditetsstyring i Danske Bank, og hun har flere sentrale stillinger i både Danske Bank og andre banker bak seg, blant annet SEB og Nordea. 

– Med Tone Lunde Bakker får vi en erfaren leder med bred kompetanse og 30 års fartstid fra nordisk banknæring. Jeg ser frem til å følge hennes arbeid med å videreutvikle Swedbanks gode virksomhet i Norge, sier Elisabeth Beskow, sjef for området LC & I (storkunder) i Swedbank.

Bakker har også erfaring fra styrearbeid og valgkomitéarbeid i flere selskaper, blant annet Statoil, Eksportfinans og Finans Norge.

– Jeg ser frem til å ta over ansvaret for Swedbanks norske virksomhet og å få bidra til å styrke bankens posisjon i det norske markedet. Suksessen over de siste årene er et bevis på det sterke forholdet til kundene våre. Sist, men ikke minst, så ser jeg frem til å bygge et sterkt og motivert team i Norge, sier Tone Lunde Bakker.

Ifølge Swedbank blir Bakkers primære oppgave å sørge for at styrke bankens nordiske posisjon gjennom det nettverket hun har opparbeidet seg i norsk næringsliv.

Børsum ny sjeføkonom

Swedbank ble utsatt for et realt ras av oppsigelser da rundt 20 medarbeidere, deriblant sjeføkonomen, sjefstrategen og «corporate»-sjefen, meldte at de går til Sparebank 1 Markets etter uenighet med de svenske eierne i Swedbank. Blant dem som slutter er Pål Ringholm, Peter Hermanrud, Ove Gusevik og Harald Magnus Andreassen.

I midten av mars beklaget Swedbanks konsernsjef Birgitte Bonnessen ansattflukten i et intervju med Dagens Næringsliv.

– Jeg syntes det var utrolig trist. Det er ikke gode nyheter når flere ledende ansatte går samtidig, og noen av dem kommer vi til å savne, sier Bonnesen.

Konsernsjefen trakk spesielt frem ­innsatsen til sjeføkonom Harald ­Magnus Andreassen, som har vært del av makroteamet på ­konsernnivå i Swedbank.

– Dette vil vi merke en stund, sa hun til DN. 

Den som skal ta over som sjeføkonom etter Andreassen er Øystein Børsum.

Han har vært seniorøkonom i Swedbank siden 2013 og har bred erfaring innen makroøkonomi og finans, blant annet fra Finansdepartementet og Norges Bank.

– Øystein kombinerer dybdeforståelse i markedene med en pedagogisk tilnærming til fagfeltet. Det er høyt verdsatt av kunder og kolleger, sier Beskow.

Børsum tar over rollen umiddelbart.

I begynnelsen av mars ble Per Olav Langaker ansatt som ny corporatesjef. Han kommer fra Handelsbanken til Swedbank i juni.

Ny administrasjonssjef på plass

Eivind Nordahl tar over rollen som administrasjonssjef i Norge. Han startet i Swedbank i 2011, hvor han ble ansatt som sjef for trading. Frem til nå har han vært ansvarlig for risikohåndtering i den norske virksomheten.

– Eivind er en erfaren leder med sterk kunnskap om svensk og norsk bankvesen. Han kombinerer sterk kunnskap om bankens regulatoriske premisser med kunnskap om bankens tjenester, sier Beskow.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Japans store energivalg.
Hvordan skal Japan produsere energi når alle atomkraftverkene fases ut.
01:54
Publisert: