Ifølge en børsmelding fra Next Biometrics Group mandag kveld har tidligere konsernsjef og styremedlem Tore Etholm-Idsøe i Next Biometrics Group solgt 200.000 Next-aksjer til Greenbridge Investment Partners Ltd. Aksjene er solgt av selskapet Eurostores, som er heleid av Etholm-Idsøe.

Next-aksjen har falt over 60 prosent siden begynnelsen av november og aksjene selges til en kurs på drøyt 18,9 kroner. Det betyr at Etholm-Idsøe har solgt aksjer for nær 3,8 millioner kroner.

Aksjene som er solgt tilsvarer rundt en fjerdedel av hans beholdning, ifølge en melding.

Like før jul ble det kjent at Etholm-Idsøe trekker seg fra styret i Next Biometrics Group for å bli konserndirektør i Tactilis, en av Nexts kunder. Han gikk ut av Next-styret for å unngå interessekonflikter, men ga i en børsmelding inntrykk av at han ville fortsette som Next-aksjonær.

Tvunget til å selge

– Tactilis representerer etter mitt syn «game-changing» teknologi og jeg har innsett at den beste måten for meg å påvirke verdien av Next-beholdningen min er å dedikere tiden min til å hjelpe Tactilis med å realisere sitt potensial, sa Etholm-Idsøe i en børsmelding.

Siden denne børsmeldingen ble sendt ut rett før jul har Next Biometrics-aksjen falt 29 prosent, og mandag kveld kom altså meldingen om at den tidligere Next-sjefen selger 23 prosent av sine aksjer i selskapet.

Etholm-Idsøe opplyser til DN tirsdag morgen at han ikke hadde lyst til å selge aksjene, men at han var nødt fordi aksjene var lånefinansiert. Det kraftige kursfallet de siste ukene førte til at lånet måtte innfris.

– Jeg inngikk for noen år siden en terminforretning der disse aksjene var stilt som sikkerhet. Jeg ønsket ikke å selge disse aksjene, men var nødt, sier Etholm-Idsøe.

Han understreker at han beholder 77 prosent av sine Next-aksjer, og at han fortsatt har stor tro på Next Biometrics som investering. Etholm-Idsøe opplyser at han allerede har tiltrådt som konserndirektør i Tactilis.

– Jeg er sikker på at Tactilis kommer til å selge titalls millioner av smartkort og dette kommer til å mangedoble salget at Nexts fingeravtrykkssensorer, sier han.

Fingeravtrykk

Next Biometrics Group utvikler sensorer for avlesning av fingeravtrykk, og Etholm-Idsøe nye arbeidsgiver, Tactilis, utvikler smartkort med fingeravtrykkssensor.

– Vi vil fortsette og kapitalisere på Tores erfaring og drivkraft når han nå slutter seg til vår partner Tactilis for å hjelpe dem å realisere potensialet til deres tilbud av biometriske smartkort, sa styreleder Magnus Mangersson i Next Biometrics da det 18. desember i fjor ble kjent at Etholm-Idsøe trekker seg fra Next-styret.

I desember ble det også kjent at Tactilis har inngått en intensjonsavtale med det norske børsselskapet Hiddn Solutions om en mulig sammenslåing.

Kjøperen av aksjene Etholm-Idsøe selger, Greenbridge, er representert i Next-styret med Emanuel Lang. Etter transaksjonen sitter Greenbridge på 3,6 millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 18,8 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har du lagt merke til hvor ofte Johannes Høsflot Klæbo drikker under intervjuene? Dette kan være forklaringen
01:37
Publisert: