Tidligere snøbrettverdensmester Terje Håkonsen, boksedronning Cecilia Brækhus og løperesset Henrik Ingebrigtsen var i front da det norske kosttilskuddet Ego Superegg ble lansert på Bislett Stadion i Oslo i mai 2015. Mindre enn to år etter har selskapet slått seg selv konkurs.

– Grunnen til at det nå blir avviklet er sviktende salg, utfordringer med produksjonen og logistikk samt utfordringer med dokumentering og karakterisering av en kompleks råvare, sier gründer, hovedaksjonær og styreleder Reidar Goffeng. 

– Vi har henvendt oss til toppidrettsutøvere og toppmosjonister. Det har vært en fallende trend i det markedet. Det var mye mer blest om mosjonistkonkurransene for noen år siden da vi designet produktet. Vi har fått fantastiske tilbakemeldinger på produktet men vi bommet på markedet, sier Jørn Stian Dahl, som var daglig leder i oppstartsfasen og siden har vært med som investor.

Befruktede norske hønseegg  

Goffeng er tidligere aksjemegler og investor.

– Jeg har ikke investert selv i selskapet, men brukt mange år av mitt liv på det, sier Goffeng.

Han forteller at det er investert rundt 2,6 millioner kroner i selskapet og at det har prøvd å skaffe ytterligere finansiering for å dokumentere produktet når det gjelder restitusjonsevne, samt bygging av muskelmasse og immunforsvar. Det har ikke lykkes med kapitalinnhentingen.

Ego superegg skulle være et kortreist, helnorsk sportstilskudd, der kjerneingrediensen er ekstraktet av befruktede, delvis rugede, norske hønseegg. Denne sammensetningen av næringsstoffer har ifølge gründerne vist seg å ha en rekke gunstige helsemessige effekter, spesielt for folk med et høyt sportslig aktivitetsnivå.

– Først veldig skeptisk

– Jeg var først veldig skeptisk til om dette var «nok et vidunderpreparat» uten dokumentert virkning. Men etter et par måneders bruk merket jeg at kroppen henter seg inn raskere etter harde økter. Dessuten har jeg praktisk talt ikke vært syk siden jeg startet med Ego. Jeg har nesten ikke stått over en treningsøkt, fordi jeg har «fått det lille ekstra». Nå våger jeg ikke å slutte å bruke det, sa løperen Henrik Ingebrigtsen da produktet ble lansert.

– Tidligere i min karriere var jeg mye syk i forbindelse med de tøffeste treningsperiodene, og har til og med måttet skyve på kamper grunnet sykdom. Med Ego merker jeg spesielt at immunforsvaret er blitt styrket, og at evnen til å tåle – og hente seg inn – etter tøff trening er blitt mye mer robust, sa verdens beste kvinnelige bokser Cecilia Brækhus.

Tidligere snøbrettverdensmester Terje Håkonsen, som er svært opptatt av kosthold, eide 1,8 prosent av selskapet. Håkonsen var tirsdag på reise i Japan og ikke tilgjengelig for kommentar.

Produkt kan bli lagt ned

Det er selskapet selv som har begjært oppbud.

– Det er for tidlig å si hvor mye som er investert i selskapet og hvor store krav som vil bli meldt inn i konkursboet, sier bostyrer og advokat Stephan Didrich Eid. 

– Ifølge oppbudsbegjæringen er det opplyst en gjeld på 2.421.044 kroner og at aktiva består av varelager med begrenset holdbarhet og som neppe har verdi over 5000 kroner, legger han til.

Ifølge gründerne har over 100 norske idrettsutøvere testet produktet og over 40 toppidrettsutøvere har i flere år brukt produktet for å optimalisere sin treningshverdag.

– Om produktet blir lagt ned eller solgt videre er opp til bostyrer, sier styreleder Reidar Goffeng. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Timelapse av det nye Munch-bygget
Det tok 33 døgn å ferdigstille den enorme betonggliden til det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo.
01:58
Publisert: