Uken åpnet med sterk oppgang både mandag og tirsdag, før det kom to dager hvor pilene pekte nedover. Fredag åpnet Wall Street atter en gang med nedgang, men ikke lenge, og etter en halvtime pekte alle pilene rett oppover.

De tre ledende amerikanske børsindeksene endte fredagen slik:

  • Teknologitunge Nasdaq var opp 2,31 prosent.
  • Industriindeksen Dow Jones endte opp 2,47 prosent.
  • Den brede S&P 500-indeksen sluttet opp 2,38 prosent.

Oppgangen skjer på tross av resesjonsfrykten og den høye inflasjonen som har preget finansmarkedene den siste tiden. Det er også et håp i markedet om at sentralbanken ikke vil sette opp rentene like mye som tidligere ventet og fryktet.

De amerikanske rentene har nå steget til de høyeste nivåene siden finanskrisen i 2008/09, noe som gjør det mer attraktivt for investorene å flytte pengene fra risikable aksjer til trygge statspapirer. Dette er med på å sende aksjekurser og børser ned.

Samtidig venter amerikanerne på at president Joe Biden vil fremlegge en plan om frislipp av 15 millioner oljefat fra de amerikanske oljereservene for å dempe de stigende amerikanske bensinprisene.

– Vi er nærmere slutten enn vi er til begynnelsen, og jo flere bear market-rally vi ser, jo færre er igjen før vi endelig skyller det hele ut, sier SoFis investeringsstrategisjef Liz Young i ifølge Yahoo Finance.

Et bear-marked viser til at aksjemarkedet er inne i en negativ trend, med store fall over lengre tid.

Samtidig har flere store selskaper, deriblant Tesla og Netflix, levert kvartalstall denne uken og flere av teknologiselskapene leverte bedre enn analytikere har ventet. Snapchat skuffet imidlertid, og falt nærmere 30 prosent fredag.

Tesla-aksjen falt etter at kvartalstallene ble lagt frem, men fredag hentet aksjen seg noe inn igjen og steg 3,45 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.