Wework har klart å hente 1,75 milliarder dollar i en emisjon ledet av Goldman Sachs – friske penger som vil komme godt med for det kriserammede selskapet.

Det skriver Bloomberg.

Kontorfellesskapselskapet har slitt tungt etter den feilslåtte børsnoteringen. Selskapet skal også være under etterforskning av amerikanske myndigheter, skrev DN i slutten av november.

En av sakene statsadvokaten skal se på er om Weworks grunnlegger og tidligere toppsjef Adam Neumann skal ha drevet ulovlig sammenblanding av selskapets og sine private økonomiske interesser.

Vekstkometen Weworks spektakulære kollaps
Det amerikanske selskapet WeWork hadde færre kunder og tapte penger, men var likevel verdsatt 13 ganger høyere enn konkurrenten som både var større og gikk med overskudd.
13:21
Publisert:

Neumann skal ha kjøpt eiendommer som han skal ha leid ut til Wework, han skal ha lånt penger mot hans egne aksjer i selskapet og skal ha planlagt å kreve seks millioner dollar fra Wework for bruk av hans varemerkede ord «We» etter at selskapet endret navn til The We Company.

I september gjorde Wework seg klar for børsnotering. Selskapet hadde sist hentet inn frisk kapital med en verdifastsettelse på 47 milliarder dollar. Internasjonale finansinstitusjoner mente verdien lå på inntil 110 milliarder dollar ved en børsnotering. Børsnoteringen stoppet imidlertid opp etter at investorene, blant dem japanske Softbank, ikke var villige til å akseptere verdien på 47 milliarder dollar. Det hele endte med at noteringen kollapset.

Flere tusen kan miste jobben

Emisjonen som skjer nå er det første skrittet Softbank går til som del av sitt løfte om å innhente fem milliarder dollar i gjeldsfinansiering for Wework som en del av en 9,5 milliarder dollar redningsaksjon for Wework.

De nye friske pengene skal kunne frigi rundt regnet 800 millioner dollar i cash som Wework har satt til side for å oppfylle avtalen rundt den tidligere kredittgrensen, ifølge kilder nær saken.

– Vi er glade for at Wework og Softbank Group Corp. har inngått en forpliktende avtale med Goldman Sachs, sier Erin Clark, en talsperson for Wework, ifølge Bloomberg.

Artikkelen fortsetter under videoen

Kontorutleieren Wework etablerer seg i Norge – men denne løsningen er kanskje ikke noe for dem med klaustrofobi
2019: Kontorutleieren Wework etablerer seg i Norge og tilbyr gratis øl til leietakerne.
02:42
Publisert:

Flere tusen ansatte ligger fortsatt an til å miste jobben i selskapet, ble det kjent for en måned siden.

Wework tar mål av seg å revolusjonere kontorfellesskap og åpent landskap, og i høst etablerte de seg også i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.