Tidligere i dag sendte selskapet ut resultatvarsel. En time etter børsåpning er aksjen ned 12,5 prosent til 151,30 kroner.

company:tgs

Les også: Resultatvarsel fra TGS-Nopec

Som en følge kutter analytikerne i en rekke norske meglerhus estimatene og setter kursmålet til TGS Nopec under vurdering.

«Etter en første justering av tallene for hele 2013 ser vi en nedjustering av estimert eps med rundt 0,37 dollar, tilsvarende 13 prosent», skriver DNB Markets.

DNB har en holdanbefaling på TGS med kursmål på 200 kroner per aksje før endelige justeringer.

Ser lyspunkter
Pareto Securities gjør også endringer til sine estimater, men ser gode nyheter tross varselet.

«Dette er helt klart et stort resultatvarsel med betydelig effekt på våre estimater, men det er positivt at late sales holder seg ganske godt og at ledelsen fortsatt utøver disiplin overfor nye investeringer», skriver Pareto.

Meglerhuset vil ta ned sitt ebit-estimat med rundt 13 prosent for 2013 og rundt 15-20 prosent for både 2014 og 2015.

Meglerhuset har en holdanbefaling på aksjen og kursmålet på 205 kroner er under vurdering.

Tror på storfall
Fondsfinans tror TGS-aksjen kan falle så mye som 10-15 kroner i dagens handel.

«Basert på våre midlertidige kalkuleringer tror vi TGS-aksjen kan falle 10-15 kroner pr aksje basert på dagens resultatvarsel», skriver Fondsfinans, men har ingen anbefaling på aksjen.

Carnegie ser også et betydelig fall i aksjekursen i dag.

«På den høye enden av den nye guidingen handles TGS nå til historiske multipler, gitt en aksjepris på 150 kroner, og vi mener derfor en betydelig negativ prisreaksjon er berettiget», skriver Carnegie.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.