Siden i sommer har boliger i det øvre prissjiktet hopet seg opp i hovedstaden - og den ene etter den andre har blitt tvunget til å sette ned prisantydningen for å fange kjøpernes interesse.

Les saken: Nå settes prisene på luksusboliger kraftig ned

Nå legges en leilighet på Tjuvholmen i Oslo ut for salg til for 52,5 millioner kroner, den desiderte dyreste leiligheten til salgs på det åpne markedet.

Den nybygde leiligheten ligger i tredje etasje ytterst på Tjuvholmen, med hele fasaden mot syd og panoramautsikt rett ut fjorden, skryter megler Trond Eriksen hos Aktiv Eiendomsmegling i annonsen på Finn.no.

Eriksen medgir at det er roligere i eiendomsmarkedet om dagen, men han tror likevel at leiligheten på Tjuvholmen vil vekke interesse.

- Hvis man er i posisjon til å kjøpe en leilighet i dette segmentet, er man på utsiden av de vanlige mekanismene og ikke så styrt av markedskreftene, sier han.

Leiligheten har en 75 kvadratmeter delvis overbygget terrasse med utsikt til fyret "Kavringen" og man får man en leilighet som er omtales som usjenert, unik og behagelig eksklusiv.

Kvadratmeterprisen er blant de friskeste blant boligene som er ute i det åpne markedet nå. Andre boliger på Tjuvholmen ligger rundt 10.000-20.000 kroner lavere per kvadratmeter.

- At denne skal ligge i overkant av det andre som selges der nede, ser jeg som en selvfølge, sier Eriksen til DN.no.

Leiligheten har panoramavinduer i alle yttervegger, gasspeis med fjernkontroll og stort velutstyrt spisekjøkken på nesten 40 kvadratmeter med spiseplass til mange. De tre soverommene har alle har egne bad/wc i drekte tilknytning. I tillegg er eget disponibelt rom/kontor.

  .

Alle soverom og begge stuene har aircondition. Det følger også to garasjeplasser med leiligheten.

- Det er alltid spennende å gå ut med en sånn bolig. Bygget den ligger i er helt spesielt. Dette er det aller beste og det alle flotteste bygget, mener megleren.

Den som kjøper leiligheten får både fergereder Olav Nils Sunde - som eier hele fjerde, femte og sjette etasje i bygget - og Kari Monsen Røkke, som nærmeste naboer.

Hvis kjøperen frykter å bli småbodd på 285 kvadratmeter, er det mulig å kjøpe leiligheten på 142 kvadratmeter som ligger bak og slå dem sammen. Da får man i tillegg to ytterligere garasjeplasser med. Selger av leilighetene er Fjeld Eiendom og eieren Per Øivind Fjeld.

- For personer med arvede penger eller næringslivsledere
Megleren har allerede vært i dialog med flere interessenter før leiligheten ble annonsert på Finn.

- Dette er en leilighet for personer med arvede penger eller folk med lederstillinger i næringslivet, sier megleren forteller at flere innen sjiktet allerede har vært på visning.

- Det har vært forhandlinger med interessenter, men det er mange som har midler som ikke ligger naturlig inne i vår kundeportefølje fra før. Derfor hadde vi lyst til å legge den ut så mange flere får anledning til å vurdere den.

Mer enn 40 mill.
Selgeren betalte ifølge eiendomsregisteret 35 millioner kroner for leiligheten da den ble kjøpt for tre år siden. Den ble overdratt fra utbygger i mars.

- Siden selger kjøpte den har det vært en avveining om han skulle selge den eller ikke. Han har brukt de tre årene på å utvikle leiligheten og kostprisen med garasjeplassene er på et par og førti millioner, opplysser Eriksen.

- Dette er en one-of-a-kind-leilighet og jeg har ingen problemer med å forsvare prisen. Men selvfølgelig; den er høy.

- Har selger behov for en rask avkl#229?

- Han føler ikke noe press på det. Vi lar den ligge ut i markedet litt, og får vi ikke en avkl#229 på relativt kort tid er det mulig vi trekker den ut igjen, avslutter megleren.

Les mer om eiendom:
Nå skal det bygges flere småleiligheter
- Tre smarte kjøp i dagens boligmarked
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.