Byens regjeringssjef Carrie Lam fortalte tirsdag at hennes folk forgjeves har bedt om internasjonal PR-hjelp etter flere måneder med til dels voldsomme protester.

Svaret har vært at «tiden ikke er inne» ettersom PR-byråene ikke har sett tegn til at volden og uroen vil ta slutt, sa Lam på en pressekonferanse.

– Å lansere en kampanje for å bygge opp Hongkongs rykte igjen vil kanskje ikke være den mest effektive måten å bruke offentlige midler på, men før eller senere må det gjøres, for jeg tror fortsatt på det som ligger i bunnen i Hongkong, sa Lam.

Risiko for resesjon

Hun sa ikke hvilke firmaer som var blitt kontaktet.

– Det vil komme en tid for å rette opp noe av den skaden som er gjort på Hongkongs rykte, sa Lam.

For første gang på mange år, står Hongkongs økonomi overfor en resesjon. I tillegg til handelskrigen mellom Kina og USA, rammes næringslivet av uroen i byen, og turisttallene stuper.

Omdømmetrøbbel

Byens rykte har fått seg en solid knekk de siste månedene, ikke bare på grunn av de store demonstrasjonene, men også på grunn av myndighetens håndtering av krisen. Da protestene startet, som følge av et lovforslag om utlevering til fastlands-Kina, valgte Lam å legge forslaget til side, men ikke formelt trekke det tilbake.

Først denne måneden, etter lang tid med store protester, ga hun etter, men da ble det oppfattet som for lite og for sent. Demonstrantene har utvidet sine krav og vil nå også ha demokratiske reformer i den selvstyrte millionbyen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.