Bankene hadde saksøkt Bank Norwegian etter at selskapet kjøpte annonseplass på Google i konkurrentenes navn.

De fikk derimot ikke medhold av Asker og Bærum tingrett, og har derfor valgt å anke saken til lagmannsretten.

– Vi har nettopp sendt inn anke. Dommen strider mot allmenn rettsoppfatning. I etterkant har mange fra forskjellige bransjer tatt kontakt med oss og vært veldig uenig i avgjørelsen, sier Monobank-sjef Bent Gjendem.

Monobank, Ikano, og Komplett klaget først Bank Norwegian inn for Næringslivets konkurranseutvalg som konkluderte med at selskapet hadde opptrådt illojalt og snyltet på andres innsats.

– Vi mener konkurranseutvalget kom med en riktig avgjørelse. Bank Norwegian har utnyttet merkevaren og goodwillen vi har bygget opp over tid. At det skal være til kundens fordel er jeg veldig uenig i. Det er ingen som forstår det argumentet, sier Gjendem.

I tingretten argumenterte Bank Norwegian med at de ønsket å fremme konkurranse ved å gi potensielle kunder flere tilbud å velge mellom i Google-søk. Dette fikk de medhold i.

I dommen skrev retten at det å forby en slik annonsepraksis kan gi en begrensning «teknisk utvikling som forbrukerne kan være tjent med».

«Markedsføring gjennom bruk av betalte søkeord kan fremstå aggressivt, men det fører til søkeresultat med antatt høy relevans for forbrukerne», skriver retten i sin vurdering.

Leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bank Norwegian, Kai Morten Terning, mener at resultatet er på linje med praksis fra andre land.

– Våre konkurrenter er selvsagt i sin fulle rett til å bringe saken inn for lagmannsretten når de er uenige i tingrettens vurdering. Vi mener dommen fra tingretten er tydelig og at resultatet er riktig – og på linje med praksis i land som for eksempel Sverige og England, sier leder for kommunikasjon- og samfunnskontakt Kai Morten Terning i Bank Norwegian.

Ikke hatt mulighet til å stå to uker i Burgund-kø? Merete Bø har løsningen for deg likevel
DNs vinekspert har smakt seg gjennom vinene som i morgen legges ut for salg på Vinmonopolets spesialbutikker.
06:26
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.