Danske banker var blant de hardest rammede etter finanskrisen i 2008. En massiv lånefest førte til en boligboble som sprakk da kreditten i markedet tørket inn, en fest som bankene fortsatt sliter med etterdønningene av den dag i dag.

Nå forbereder Jyske Bank seg igjen på tøffere tider og hiver folk ut, tross i at banken tjener penger. Marginpress og fallende inntjening oppgis som årsak.

Historiske kutt
De ansatte er i sjokk etter meldingen. Den er den første av sitt slag i bankens historie.

– Det er et sjokk, og det er en trist dag både for banken og medarbeiderne. Folk er sinte og svært skuffet. Jyske Bank har mistet sin uskyld, sier fellestillitsvalgt i Jyske Bank, Haggai Kunisch.

– Siden Jyske Bank ble dannet i 1967 har det ikke vært noen masseoppsigelser. Selv i de dårlige tidene på begynnelsen av 1990-tallet tydde man ikke til masseoppsigelser, fortsetter Kunisch.

Overskudd
Jyske Bank hadde et stort overskudd i regnskapet for første halvår i 2011, på 318 millioner danske kroner før skatt. I lys av dette spør de ansatte om det var nødvendig med så mange oppsigelser.

– Det er en sunn virksomhet, som har overskudd her og nå. Så man kan spørre seg selv om hvorfor de må sparke medarbeidere som kan bidra til å tjene flere penger framover, sier Kunisch.

Mørkere fremtid
Samtidig medgir han at framtiden ser mørkere ut og at virkningene av dette først vil synes om en stund.

– Vi må stole på ledelsens vurdering om at vi ikke kan tjene oss ut av denne krisen.

Ledelsen i Jyske Bank begrunner nedskjæringene med stigende omkostninger og fallende inntekter. (©NTB)

Jyske Bank følger dermed etter Nordea som tidligere denne måneden varslet en reduksjon på i alt 2.000 ansatte, eller omkring 6 prosent av arbeidsstokken.

Les også:
<b>Nordea vil kutte 2.000 årsverk</b>

<b>- En potensiell bombe</b>

<b>- DnB Nor er en god shortkandidat</b>

HSBC varsler masseoppsigelser

40.000 jobber kan ryke i BoA
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.