Den Christen Sveaas-eide gourmetrestauranten Bagatelle stenger dørene.

- Det har vært investert mye med hjertet når det gjelder Bagatelle, så dette er veldig trist, sier Sveaas til DN.

Milliardæren har tilsammen tapt 44,3 millioner kroner på driften av gourmetrestauranten i Bygdøy allé siden finansmannen gikk inn på eiersiden og ble hovedaksjonær i 1996.

Krangler om leien

Etter at tidligere sjefkokk Eyvind Hellstrøm forlot institusjonen i Bygdøy allé i 2009, har gjestene gjort som Hellstrøm: Vendt Sveaas ryggen.

Men selv om restauranten - med historie tilbake til 1931 - lukker, fortsetter krangelen med gårdeier.

Gårdeier Bygdøy Allé 3 as ville doble husleien for de 873 kvadratmeterne som Bagatelle og brasseriet Lille B leier. Ifjor høst fastslo Oslo tingrett at leien kunne heves til 1,64 millioner kroner i året eksklusiv moms, mens gårdeieren krevde 2,29 millioner kroner per år pluss moms.

Tvisten er nå anket og skal til behandling i Borgarting lagmannsrett i januar.

- Det er ingen bevegelse i tvisten, og den vil i all hovedsak bli prøvd på nytt. Vi har ikke hatt noen forliksdiskusjoner overhodet, kommenterer advokat og partner Ottar F. Egset i advokatselskapet Føyen.

Egset er prosessfullmektig for gårdeieren Bygdøy Allé 3.

- Saken fortsetter, og vi avventer resultatet. Lille B utvikler seg bra og er i de aktuelle lokaler, så saken er fortsatt viktig for oss, kommenterer styreleder Tom Ruud i Bagatelle.

«Lillesøsteren» fortsetter

Daglig leder Robert Lie i Bagatelle forteller i onsdagens utgave av Dagens Næringsliv at Bagatelles lillesøster, brasseriet og vinbaren Lille B vil forsette i lokalene i Bygdøy Allé selv om Bagatelle legges ned.

- Nå ønsker vi å satse på Lille B som har vært en stor suksess siden vi åpnet. Både til lunsj og middag er det fulle hus, og derfor vil vi utvikle det konseptet. Vinene i vinkjelleren vår er tilgjengelig for våre gjester på Lille B, lokalene til Bagatelle ønsker vi å bruke til eventuelle grupper og tilstelninger med Lille Bs matkonsept, sier Robert Lie.

Bare syv av 18 driftsår har gått i pluss for Bagatelle. I dag eies restauranten av Christen Sveaas’ Kistefos.

Tvisten rundt Bagatelle er ikke den eneste hodepinen til Sveaas om dagen. 

Tirsdag møtte han i Oslo Tingrett for å kreve 109.986 kroner fra luksusbilforhandleren Insignia AS. Sveaas gikk til sak mot Insignia fordi bilforhandleren har holdt tilbake deler av et depositum, etter at milliardæren kansellerte en avtale om å kjøpe toppmodellen av en Range Rover Sport på 2,1 millioner kroner.

Les også:
Slik skal nordmenn lokkes til å fly First Class
Kina-ekspert: - Det finnes ingen håndbok for å løse denne konflikten
– Her snakker alle tre eller fire språk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.