Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Taper 30.000 kroner hver dag på Bagatelle

Tekst

Luksusrestauranten Bagatelle fortsetter å koste investor Christen Sveaas et titall millioner hvert år.

I 2013 fikk Bagatelle et underskudd på 10,9 millioner kroner før skatt, mot et underskudd på 9,9 millioner kroner året før.

Dermed har Christen Sveaas tapt 43,4 millioner kroner på driften av gourmetrestauranten i Bygdøy allé siden stjernekokk Eyvind Hellstrøm forlot Bagatelle. 

Daglig leder Robert Lie i Bagatelle, skriver følgende i en e-post til DN om resulatet:

«Vi er ikke fornøyd med resultatet for 2013 og arbeider med tiltak. Utover dette har vi ingen kommentar».

Bagatelle, som også inkluderer brasseriet Lille B, er heleid av Sveaas-selskapet Kistefos.

Etter uoverensstemmelser med Sveaas sa Hellstrøm opp jobben som kjøkkensjef i desember 2009.

Restauranten var stengt i 2010, og gjenåpnet i januar 2011.

Øker omsetningen
Først i mars 2013 fikk restauranten tilbake en Michelin-stjerne, som ble beholdt i 2014-utgaven av Michelin-guiden. Underbruket vegg i vegg - Lille B - fikk Michelin-utmerkelsen Bib Gourmand i 2013, og beholdt den i 2014. Denne betegnelsen indikerer at en restaurant lager vellaget mat til en gunstig pris.

Bagatelle og Lille B fikk i april 2013 ny ledelse og ny kjøkkensjef, samtidig dreide kjøkkenet profilen i en norsk og nordisk retning.

I 2013 omsatte Bagatelle for 11,2 millioner kroner, en økning på 32 prosent fra 2012.

Internasjonalt nivå
2013 ble preget av videreutvikling av de to restaurantene med tilhørende investerings- og utviklingskostnader, skriver styret i årsregnskapet.

Driftskostnadene økte til 21,4 millioner kroner fra 17,9 millioner kroner i 2012.

«Bagatelle og Lille B har som mål å videreutvikle seg og etablere seg på internasjonalt nivå innen sine respektive kategorier», skriver styret i årsregnskapet for 2013.

Selv om Bagatelle viste positiv underliggende utvikling andre halvdel av 2013, venter styret at resultatet også i 2014 vil bli preget av utviklingen av de to restaurantene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.