– Dette er jo egentlig bare en «upscale» McDonalds, sa Pepper idet vi satte foten innenfor døren på hamburgerbaren med et navn som henviser til sult etter «snack» eller comfortfood.

Og sånn føles det litt når man setter seg ned ved et av bordene i det enkle og litt spartanske lokalet til Munchies i Torggata. Det er kanskje greit for et sted som har åpent fra 11 på formiddagen til klokken 03 i helgene. Spisestedet henvender seg til alt fra sultne arbeidsfolk, til dem som er ute etter en kjapp middag, til danseløver etter en bytur.

Seks burgere

Menyen er forholdsvis liten, med seks forskjellige burgere. For at vi skulle smake mest mulig kjøpte vi to hver. Valget falt på signaturburgeren munchie med blåmuggost, cheeseburger, BBQ-burger og spicy burger, i tillegg til klassisk pommes frites, søtpotet-fries, med mango curry-dipp og aioli. Maten blir bestilt i disken. Servietter og sugerør forsyner man seg selv med.

– De skal ha pluss for at de serverer cola og annen brus på glassflasker i stedet for plast og dispenser, sa Salt.

Ingen bordreservasjon er mulig, men det var heller ikke noe problem da det vanligvis så fulle lokalet var relativt tomt for andre gjester.

Rask burger

Nøyaktig 12 minutter tok det fra vi bestilte til maten var på bordet, servert i små plastkurver med tilhørende dipp. Hamburgerne er ikke av det største slaget, men til gjengjeld kan man med letthet spise dem med én hånd. BBQ-burgeren og munchies-burgeren var kanskje noe i overkant godt stekt, men saftige og smaksrike var de begge. Spicy-burgeren var derimot litt lite stekt, og den spicy jalapenomajonesen var for dominerende og overskygget salsaen og burgeren fullstendig. Cheeseburgeren var også litt godt stekt, og mens de andre burgerne hadde mykt og deilig brød, var dens brød i det tørreste laget. Kanskje det var det siste de hadde?

For midt i måltidet kom en stabel med ferske brød levert fra Baker Brun.

Bynes beste poteter

Munchies skal også ha skryt for at de gjør det enkelt: ujålete lokaler, uvulgære burgere og strålende poteter.

– Pommes fritesen må være en av de beste i byen, berømmet Salt.

– De er sprø og smaken av søtpotet er tydelig. I tillegg smaker de ikke av gammel frityr.

Enkelt og godt: Cheeseburger og søtpotetfries.
Enkelt og godt: Cheeseburger og søtpotetfries. (Foto: Sune Eriksen)

Ekspeditøren og servitøren var hyggelige og raske. Hele måltidet var unnagjort på godt under en halvtime, perfekt for en dag du trenger en kjapp lunsj ute.

Prisen for fire burgere og fries samt to cola og dipp ble 608 kroner. Men man blir mer enn nok mett av én burger hver. Og da hadde prisen blitt 398 kroner, noe som føles rimelig for en lunsj som metter lenge og vel.(Vilkår)