Forbruket på kjøtt var i 2018 51,9 kilo per person, ned 0,9 kilo fra året før, viser en rapport fra Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio). Det skriver Nationen.

Nedgangen gjelder alle kjøttypene. Størst nedgang er det på storfe og fjærfe, som samlet sto for 0,7 kilo av nedgangen per person, en nedgang på rundt tre prosent. For sau og svin var nedgangen på rundt én prosent.

Forbruket i 2018 er det laveste som er målt siden 2010.

- Ganske stabilt

Kjøttbransjens fag- og forskningssenter Animalia legger frem rapporten torsdag.

– Kjøttforbruket går litt ned, men samtidig må man si at når man ser forbruket over de siste ti årene, så er det overordnet bildet at forbruket er ganske stabilt. Det har gått litt opp og ned før og, men nedgangen nå blir fort tolket i lys av samfunnsdebatten. Målt mot andre vestlige land har vi heller ikke et veldig høyt kjøttforbruk, sier fagdirektør Ola Nafstad i Animalia til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.