Ølkrigen startet i vår, og til sammen åtte serveringssteder i sørlandsbyen har gått i krigen. Men tre av stedene har måttet stenge dørene og/eller begjært seg konkurs, skrev Dagbladet forrige uke.

Nyåpnede Skagen Pub selger en halvliter øl til 45 kroner og kaller det danske priser. Men de har havnet i priskrigen ved en tilfeldighet, sier daglig leder Hallgeir Hansen til NRK.

– For oss er ølprisene en del av konseptet. Det er ikke ment som noe bidrag til ølkrigen, men tilfeldigvis kan det nok se sånn ut. Vi er ikke her for å sørge for ytterligere dumping av prisene, sier han.

En av dem som måtte stenge, er Møllepuben.

– Ølkrigen ble spikeren i kista for Møllepuben, sier styreleder Jan-Arne Pettersen i pubens driftsselskap til Dagbladet.

De satte opp prisen til 59 kroner i begynnelsen av juli, men regnskapet for mai måned var såpass dystert at sommeren ikke vil rette opp i dette, ifølge Pettersen.

De tyske turistene Franziska Kesselring og Matthias Giebichenstein er fornøyde med de lave prisene.

– Vi hadde forventet at ølet i Norge skulle koste det dobbelte av dette. Her er det jo like billig som hjemme, sier Giebichenstein til NRK.

Dette er ikke første gang ølprisene er blitt dumpet i Kristiansand. For rundt 20 år siden var det en lignende priskrig på øl.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.