Maaemo åpnet først i 2010 og ble belønnet med to stjerner i den prestisjefylte guiden et knapt år etter åpning. Fire år senere, i 2016, ble restauranten Norges første og eneste restaurant med tre stjerner – hedersbevisningen guiden gir til restauranter de mener er så gode at de er verdt en egen reise.

Koronamareritt preger tallene

De tre stjernene beholdt Maaemo helt til Holmboe Bang stengte restauranten i 2019, for å åpne i nye, større og mer luksuriøse lokaler i mars i fjor. I høst fikk Esben Holmboe Bang fikk tilbake tre stjerner for restaurant Maaemo i årets Michelinguide.

Omsetningen i fjor endte på 32,5 millioner kroner og resultatet før skatt ble minus 5,7 millioner kroner. Det er det verste resultatet i restaurantens historie som ble preget av både gjenåpning og ny lukking som følge av korona. Det svake resultatet gjorde at også restaurantens egenkapital ble negativ med nær 2,4 millioner kroner ved inngangen til 2021.

Venter positivt resultat i år

I selskapets årsberetning heter det at Maaemo as venter økt omsetning i 2021 som vil gi et positivt resultat.

– Selskapet ble uheldig rammet av covid-19. Grunnet flytting til nye lokaler ble driften stanset i en periode og dette medførte at Maaemo as fikk beskjedent med tilskuddshjelp, heter det.

Maaemo as er eid med 50 prosent hver av Bjørn Tore Furset as og EHB Holding as, som kontrolleres av Maeemo-sjef Esben Holmboe Bang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.