Det norske kokkelandslaget tok storeslem, og ble tildelt den olympiske gullmedaljen for sin kokkekunst under det olympiske mesterskapet IKA Culinary Olympics i dag.

Etter første konkurransedag sa coach for laget, Gunnar Hvarnes, at han aldri hadde vært vitne til en så sterk prestasjon. 29 land har de siste fire dagene konkurrert under matmessen Intergastra i Stuttgart i Tyskland. Det er 25. gang den prestisjefylte konkurransen arrangeres, og den finner sted hvert fjerde år. Senest Norge ble tildelt gullmedaljen var i 2008. Da var blant annet Sven Erik Renaa, Espen Vesterdal Larsen, Kari Innerå og Kjartan Skjelde en del av kokketeamet.

Norge var, sammen med Island og Sverige, de eneste nasjonene som ble tildelt toppscore for begge sine bidrag i de to konkurransene som danner grunnlaget for den totale vurderingen. Den ene, «Chefs Table», går ut på å fremme nasjonens råvarer gjennom seks små serveringer til et dommerpanel. I tillegg må det presenteres et fat som speiler visjonen til laget. Den andre, «Restaurant of Nations», foregår som en kjøkkenservice med en tre-retters servering, på tallerken, til 70 gjester. Der er de som skal vurdere rettene og den totale opplevelsen.

Bronsen gikk til Island. Sverige fikk sølvet.

Det norske juniorlandslaget ble, i likhet med seniorlandslaget, tildelt toppscore i begge konkurransene. Det holdt til en sølvmedalje totalt. Gullmedaljen gikk til Sverige og bronsen til Sveits.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.