Restaurantkjeden El Camino er konkurs. Det opplyser gründer og eier Magnus Christopher Berner om i en pressemelding mandag.

– Covid-19 pandemien ble for tung å bære, skriver Berner i pressemeldingen.

Forrige uke endret selskapet navn fra El Camino til Vøyenenga Drift as, og mandag ble det meldt oppbud. E24 var først ute med å omtale saken .

Mandag meldte Vøyenenga Drift as oppbud, viser en kunngjøring i Brønnøysundregistrene. Nå jobbes det på spreng for å sikre videre drift.
Mandag meldte Vøyenenga Drift as oppbud, viser en kunngjøring i Brønnøysundregistrene. Nå jobbes det på spreng for å sikre videre drift. (Foto: David B. Torch)

Et av kravene for å få økonomisk støtte fra regjeringen under koronakrisen, er å ha positive årsregnskap å vise til. Det hadde ikke El Camino, som endte 2019 med minus 14 millioner etter skatt, etter å ha omsatt for 36,5 millioner kroner.

– Dette rammer dessverre mange oppstartsselskaper, hvor negative resultater ikke er uvanlige de første årene, skriver Berner.

Videre skriver han:

– Vi har virkelig forsøkt å unngå konkurs, og vi er utrolig stolte av alle våre fantastiske medarbeidere som har gjort alt i deres makt for å redde selskapet. Dessverre holdt det ikke.

Ikke slutt for El Camino

El Camino har fire restauranter i Oslo-området, og rundt 120 ansatte. Bostyrer Ellen Schult Ulriksen sier arbeidet med å sikre arbeidsplasser og videre drift er godt i gang.

– Vi er allerede i dialog med flere interessenter. Vi har stor tro på at vi vil lykkes med å sikre videre drift, sier Schult Ulriksen til DN.

Hvorvidt hun tror selskapet er levedyktig på den andre siden av koronakrisen, ønsker hun ikke kommentere.

– Først når vi har realisert verdier påbegynner vi granskingsfasen, og da ser vi hvordan driften og det økonomiske har vært. Interessen for kjeden er i hvert fall til stede, sier Schult Ulriksen.

Berner er også av den oppfatning at restauranten har livets rett i en normaltilstand og ønsker å starte opp igjen.

– Vi mener selskapet har livets rett i en normal verden og skal gjøre alt vi kan for å starte opp igjen, skriver Berner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.