Politikere på Stortinget må nå betale mer for maten etter at moms blir inkludert i stortingsrestauranten.

Prisene i restauranten har dermed økt med 13,1 prosent over natten, ifølge Aftenposten.

Prisen på en vanlig kopp kaffe har økt fra 3 til 4 kroner. Tirsdag kostet en middag med fiskekaker 58 kroner, mens kyllingbryst kostet 65 kroner. For 20 kroner kunne stortingsrepresentantene få sjokoladepudding med vaniljesaus til dessert.

Stortingets direktør Marianne Andreassen sier til avisen at prishoppet ikke har noe med den mye omtalte byggesaken med milliardoverskridelser å gjøre, men at en gjennomgang har avdekket at det må betales moms på restaurantdriften. Hun sier merverdiavgiften ikke var korrekt behandlet tidligere. Den tidligere praksisen var basert på en uttalelse fra Oslo fylkesskattekontor i 2001.

– Etter en gjennomgang i 2018 er konklusjonen at vi fremover må gjøre dette på en annen måte. På eget initiativ har Stortinget valgt å betale inn avgiften for de siste tre årene, sier Andreassen.

Stortinget har dermed betalt 168.000 kroner til Skatteetaten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fire sparetips som hindrer kontoen å gå tom
02:27
Publisert: