Mattilsynet ble koblet inn i saken da en kunde på restauranten ringte 11. november i år. Han fortalte at han hadde sett en stor rotte løpe rundt på McDonalds-kjøkkenet, melder NRK.

To dager senere sendte Mattilsynet inspektører til stedet. Der fant de tydelige spor av rotter og skadedyr på kjøkkenet og i resten av lokalene. De stengte restauranten med umiddelbar virkning.

Restauranten fikk beskjed om å holde stengt til den kunne dokumentere at problemet var ryddet opp i. Neste dag tok McDonalds kontakt for å si at alt var i orden. Mattilsynet dro til restauranten for å sjekke på nytt. Da fant inspektørene ut at jobben ikke var gjort bra nok.

– Det ble funnet enda flere spor etter rotter, blant annet masse rotteekskrementer og skitt inne i en arbeidsbenk på kjøkkenet og i ventilasjonsrom i andre etasje. Her ble det i tillegg observert et rotteskjelett. Lokalene var fortsatt dårlig skadedyrforsikret og rengjort, heter det i rapporten.

Regelbruddene var alvorlige, mener Mattilsynet. McDonalds holdt dørene stengt i litt over en uke.

– Det vi gjorde var å stenge restauranten og gjennomføre en omfattende renovering. Det var viktig for oss å ordne dette skikkelig, og vi ville gjøre litt ekstra for å forsikre at det ikke skjer igjen, sier kommunikasjonsdirektør Margaret Brusletto i McDonalds Norge.

Les også på DN.no i dag:
- Vi må trekke inn psykologiske faktorer
- Oslo mest attraktiv av de skandinaviske børsene
Velfødd og høylytt tysker (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.