Da det danske it-selskapet Napatech ringte med børsbjellen fredag morgen, ble IT-selskapet den tiende børsnoteringen på Oslo Børs så langt i år.

Det er nesten like mange noteringer som de andre nordiske børsene tilsammen, skriver Dagens Næringsliv lørdag.

Mens Stockholm og Helsinki har hatt fem noteringer hver, har børsen i København bare hatt én, viser statistikk fra Oslo Børs.

For Napatech var Oslo et enkelt valg foran Københavns Fondsbørs.

- Oslo var mest attraktiv av de skandinaviske børsene. Der er det flest sammenlignbare firma, og det er større interesse for teknologivirksomhet i Oslo enn i København, sier administrerende direktør Henrik Brill Jensen i Napatech til DN.

Flere på vei
Siden 2005 har det blitt notert 202 nye selskaper på Oslo Børs. Ifølge kommunikasjonssjef Geir Harald Aase på Oslo Børs er flere selskaper nå på vei.

- Vi regner med ytterligere to noteringer i år, sier han.

Kommunikasjonssjefen peker på at Oslo Børs har etablert en «fast track»-prosess som gjør at selskaper kan noteres på fire uker, mot normalt åtte.

- Det er viktig at man har en børs hvor man kan noteres kjapt og enkelt, sier han.

Ikke helt enig
Aktiviteten i førstehåndsmarkedet og nynoteringer har samtidig vært forholdsvis lav på nabobørsene, hevder Aase.

Det er ikke kommunikasjonssjef Martin Hedensiö på Stockholmsbørsen helt enig i.

- I 2006 åpnet vi tilvekstmarkedet First North for å gjøre det lettere for vekstselskaper å notere seg, med mer fleksible regler. Der har vi nå 130 selskaper. Tanken var at den skulle være et springbrett til hovedlisten. Siden starten er det 30 selskaper som har tatt steget videre til hovedlisten, som viser at tiltaket fungerer. Oslo Børs regner ikke med First North i statistikken, sier Hedensiö.

Det har ikke lyktes DN å få en kommentar fra børsen i København.

Les hele saken i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, Ipad eller som e-avis.

Mest lest på DN.no i dag:
Han har hatt 10 visninger - bare ett bud
- Tydelig at investorene ikke er interessert lenger
Kjempekrav etter Hennig-Olsens flykonkurs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.