Bilen har lenge blitt sagt å være verdens mest solgte toseters sportsbil, og fredag 22. april 2016 passerte Mazda-fabrikken en million produserte eksemplarer av den legendariske sportsbilen MX-5.

Det artigste er kanskje at bilen som kom til verden for 27 år siden, lever i beste velgående den dag i dag. At man ikke har gått fra originaloppskriften er nok det som bidrar sterkest til dette. Lett vekt fordelt riktig, en relativt svak motor, men med bakhjulsdrift sørger nemlig for en kjøreopplevelse man knapt finner i langt dyrere biler.

-Fra den første generasjonen Mazda MX-5 til dagens fjerde generasjon, har vi kunnet fortsette å utvikle Mazda MX-5 takket være stor støtte fra fans over hele verden. Mazda ble grunnlagt i Hiroshima for 96 år siden. Når vi nå nærmer oss 100-års jubileum, vil vi fortsette å fokusere på å gi våre kunder kjøreglade biler, som Mazda MX-5 i sterk grad symboliserer. Vår målsetting er å skape sterkere bånd til våre kunder som gjør at de velger å kjøre Mazda om og om igjen, sier Mazda Motor Corporations president og CEO Masamichi Kogai.

Dagens generasjon ble så vidt lansert på det norske markedet ifjor høst, og ble kåret til Årets bil i verden i påsken. Da dukket den også opp på bilutstillingen i New York med en ny og tøff takkonstruksjon.

Dette er Mazda MX-5 RF som ble avduket i New York.
Dette er Mazda MX-5 RF som ble avduket i New York. (Foto: Newspress)
 

Les DNs test av bilen her: Fire glade hjul (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.