Regjeringen foreslår å oppheve medieeierskapsloven, viser en pressemelding fra Kulturdepartementet onsdag. Saken ble også omtalt i dagens utgave av DN (NB. krever innlogging).

- Regjeringen foreslår at medieeierskap i fremtiden bare skal reguleres etter konkurranseloven. Tilsynet med oppkjøp og sammenslåinger på medieområdet blir kun ivaretatt av Konkurransetilsynet. Konkurranseloven skal tilpasses slik at den bedre enn i dag kan ivareta mediemangfold uten at det blir behov for særregulering av medieeierskap, heter det.

Endring av konkurranseloven er nå på høring . Denne endringen vil gjøre at tap av mediemangfold kan vektlegges direkte som skadevirkning når man behandler saker om oppkjøp og fusjoner på mediemarkedet.

- Tap av mangfold på grunn av svekket konkurranse gir svekket kvalitet for kundene. Dette kan gi grunnlag for å stoppe en sammenslåing, skriver departementet.

Les også:
- Ser ingen ende på boligprisveksten
Her har boligprisene steget mest - og minst de siste årene
Mistet jobben to ganger på ett år: - Er vant til å bli oppsøkt til ny jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.