-  I juryens begrunnelse står det at Furst Haugen beskrives som en vennlig, tydelig og tilgjengelig leder. Hun evner å motivere sine medarbeidere gjennom en løsningsorientert og rosende lederstil, står det i Medienettverkets pressemelding.

- Hun leder over 800 ansatte og har en av Norges største og viktigste innholdsjobber, med intens konkurranse fra store globale aktører. NRK må tåle en sammenligning med innholdsleverandører fra hele verden, som New York, London, Hollywood eller Bollywood.

- En dyktig formidler

Videre er det skrevet av juryen ser Furst Haugen som en dyktig formidler og med talent for å omdanne strategier til handlingsplaner, som både er forståelige og håndgripelige.

- Hun involverer bredt i prosessene og lar folk slippe til med sine ambisjoner og ser mulighetene. Hun balanserer krav til stramme budsjetter, og nyskapning og innovasjon på en forbilledlig måte - hun evner å skape rom til gale ideer og tørr å teste nye ting. Hun er faglig sterk, og meget kvalitetsbevisst på vegne av seg selv og sine kollegaer, står det i pressemeldingen.

Stort ansvarsområde

Furst Haugen har jobbet i NRK siden 1994 og har nå som programdirektør ansvar for programavdelingene Dokumentar og Samfunn, Sport, Kultur, Arkiv og research, Ung og Super. Hun har tidligere vært programutvikler og redaktør for NRK Super.

Prisen ble delt ut under Medienettverkets høstseminar på Holmen Fjordhotell av konserndirektør i Telenor og direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Juryen beståd av Victoria Schultz fra Drammens Tidende og leder i Amedia, Egil Sundvor fra NRK, Tove Nedreberg i Adresseavisen, Lillian Vatnøy i TV 2 og Ole Werring fra Tun Media.

Les også: Anklages for å ha «abdisert» dn+

Engler og basuner dn+

Katastrofens kronikør dn+  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.