Det skjer etter en intern utredning av saken, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

– Vi har etter samtaler med medarbeideren mottatt hans beskjed om å få avslutte sin stilling. Fra arbeidsgivers side, så deler vi medarbeiderens oppfatning om at våre veier skilles nå, sier Josefina Levin, HR-sjef i Schibsted Growth til Aftonbladet.

Mannen var også tidligere ansatt i Aftonbladet.

DN har tidligere skrevet at en kvinne sto frem og mente at hun hadde blitt isolert både sosialt og på jobben av den Schibsted-ansatte.

– Jeg er redd for at han ikke kommer til å slutte, at han alltid kommer til å ha makt over meg. Han sitter fortsatt i selskapets ledelse og arbeider for våre eiere, sa hun til DN.se.

Hun beskyldte han også for å ha forgrepet seg på henne fysisk.

Opprettet personalsak

Styreleder i viralsiden Lajkat, Pontus Ogebjer, har tidligere bekreftet til Dagens Næringsliv at det de satte i gang interne granskinger for å komme til bunns i anklagene.

–Vi ser alvorlig på det som har kommet frem, har opprettet en personalsak og undersøker opplysningene nærmere. Imens er medarbeideren permittert fra arbeidet, skrev han 1. november.

Avsløringene i Schibsted kom i kjølvannet den såkalte #metoo-kampanjen og New York Times' avsløring av Hollywood-toppen Harvey Weinstein, som hadde drevet systematisk seksuell trakassering gjennom flere tiår.

Flere kvinner har fortalt om opplevelser rundt både seksuelle overgrep og seksuell trakassering, noe som har fått følger også her til lands.(Vilkår)

Thina Saltvedt håper #metoo-kampanjen gir aksept for å si i fra om uakseptabel oppførsel
Sjefanalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, håper #metoo-kampanjen fører til at vi kan få flere historier om maktmisbruk opp og ut i lyset.
01:47
Publisert: