Det kommer frem i selskapets årsrapport.

– Administrasjonen har orientert styret om tiltakene. Min vurdering er at det er iverksatt en god og grundig prosess, skriver styreleder Amund Djuve i Morgenbladet i en tekstmelding.

Utfordringene i avisen kom til syne da redaksjonssjef Ivar A. Iversen sluttet brått i november. Årsaken var samarbeidsproblemer med sjefredaktør og administrerende direktør Anna B. Jenssen.

Iversen var en populær mann i redaksjonen og de ansatte tok avgangen tungt, fortalte klubbleder Jo T. Gaare i fjor.

Jenssen har ikke besvart DNs henvendelser.

– Noen utfordringer fortsatt

Gaare sier et av tiltakene som ble iverksatt var en arbeidsmiljøundersøkelse.

– Vi har fått undersøkelsen presentert, og det meste av arbeidet med tiltakene starter til høsten. Innholdet i undersøkelsen kan jeg ikke kommentere, sier Gaare.

Han understreker at klubben opplever velvilje til å endre på forskjellige deler ved måten hele organisasjonen jobber på, og jobber sammen med ledelsen om det.

– Har man fortsatt utfordringer med arbeidsmiljøet i Morgenbladet?

– Vi har noen utfordringer fortsatt, men jeg vil ikke gå nærmere inn på det, sier Gaare.

Intern oppvask

I fjor var også gnisningene internt i Morgenbladet så store at klubben i avisen utformet et brev som ble sendt til behandling ved styremøte der den etter DNs opplysninger erklærte sin støtte til Iversen og beskrev hvor stort tap avgangen hans er for Morgenbladet.

Sjefredaktør Jenssen og styreleder Djuve svarte på tiltale med et brev tilbake til klubben.

«Vi ønsker også så fort som mulig å komme i dialog med avisens tillitsvalgte om hvordan arbeidsmiljøet kan forbedres, og vil ta initiativ til møter tidlig neste uke», skrev de to i brevet.

Morgenbladet kontrolleres av NHST Media Group, som også eier Dagens Næringsliv, der Djuve er sjefredaktør og administrerende direktør.

Svakere resultat

Morgenbladets årsregnskap viser en økning i omsetningen, men svakere resultater i 2018.

Omsetningen endte på 72 millioner kroner, opp fra 67,3 millioner kroner året før.

Resultatet før skatt endte rett over null, på drøyt 38.000 kroner, ned fra fire millioner kroner året før. Etter skatt endte Morgenbladet snaut 64.000 kroner i minus.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.