I august ble Thorsheim tilsynelatende stående uten noen konkrete oppgaver i Schibsted, da Siv Juvik Tveitnes (40) i Stavanger Aftenblad fikk utvidet sitt ansvarsområde. Tveitnes ble da utpekt som administrerende direktør både for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.

Etter det DN erfarer var Thorsheim i realiteten utpekt til en lederjobb i Schibsteds rubrikkvirksomhet i Singapore.

Denne muligheten gikk imidlertid fløyten da Schibsted innledet forhandlinger om et omfattende rubrikksamarbeid med sin erkerival Naspers.

Les mer om dette her: Hevet Schibsted med 13 mrd.

- Jeg fikk en kjempemulighet i et selskap som er veldig langt fremme teknologisk og som har verden som marked. Det ble uimotståelig, sier Thorsheim, som forklaring på hvorfor han forlater Schibsted etter ti år.

- Mange har tippet deg til den ene sjefsjobben etter den andre etter at du sluttet som administrerende direktør i Bergens Tidende?

- Folk får tippe hva de vil. Jeg har fått kjempemange muligheter i Schibsted, som mange andre selskaper ikke ville gitt til folk i så ung alder. Men da jeg fikk denne muligheten i desember sa jeg opp i Schibsted.

Les også: Samler all Aftenposten-makt hos Espen Egil Hansen

Som produktdirektør i Opera vil Thorsheim rapportere til konsernsjef Lars Boilesen.

- Jeg får ansvar for Operas nettlesere - Opera Mini, Opera Desktop, Discovery og så videre, sier Thorsheim.

Les også: Har fått 50 millioner i opsjonsgevinster på ett år

Han sa opp i Schibsted før jul og begynner i Opera allerede 1. februar. Det norske teknologiselskapets største markeder er India, Indonesia og Brasil.

- Det blir moro å jobbe i så store markeder og bli eksponert for en helt annen type konkurranse enn jeg har opplevd så langt, sier Thorsheim.

Thorsheim er 34 år gammel. Han har bakgrunn som lagfører i Jegerbataljonen, har en master i international management fra London School of Economics og er siviløkonom fra NHH.

Schibsted-trainee

Fra 2004 til 2006 var han management trainee i Schibsted, noe som førte til stillinger som nyhetssjef i E24 og prosjektdirektør og senere finansdirektør i Media Norge/Schibsted Norge.

Thorsheims siste jobb i Schibsted var som administrerende direktør for Bergens Tidende i to og et halvt år, en jobb han overtok etter Sondre Gravir – som nylig flyttet videre til toppjobben i rubrikkportalen Finn.

Les også: Dette er den nye Finn.no-sjefen

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Utfordrer fotballens mediehegemoni

Zuckerbergs første bokvalg på vei mot bestselgertoppen

Går for de aller høyeste tonene

 

00:00 Min
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.