Det som startet som en vanlig rosablogg er blitt en mangfoldig millionbedrift for Sophie Elise Steen Isachsen. 22-åringen opprettet i fjor sitt eget as, og noterte inntekter på over 3,5 millioner kroner i sitt første operasjonelle driftsår.

Minimale kostnader

Driftsresultatet er ikke mye dårligere. På grunn av lave kostnader på drøyt 150.000 kroner, leverer Sophie Elise as både drift- og resultat før skatt på over 3,4 millioner kroner. Hun tok 2 millioner kroner i utbytte.

I et intervju med DNs magasin D2 i fjor, uttrykte Isachsen et mål om å doble inntektene hun hadde i 2015 på 2,5 millioner i løpet av fjoråret. 22-åringen regnet da med å tjene rundt fem millioner kroner i 2016.

Det har hun ifølge årets resultatregnskap ikke gjort.

Ga ut bok

22-åringen debuterte i fjor som forfatter med boken «Forbilde», som ble trykket opp i over 40.000 eksemplarer. Boken ble ifølge Bokhandlerforeningen en av fjorårets mest solgte norske utgivelser.

Ifølge forlaget Cappelen Damm handler boken om det paradoksale ansvaret Isachsen kjenner som forbilde for unge jenter, samtidig som hun har slitt med egen usikkerhet og komplekser.

– Enhver idiot kan skaffe seg en blogg og få mange lesere. Jeg blir irritert når folk sier at blogging er hard jobb. Å sitte i stua si, sminke seg og ta bilder er ikke å jobbe hardt. Å skrive bok er det, sa Isachsen til D2 i oktober i fjor.

Hun er nå i gang med en oppfølger.

Slapp nylig låt

Isachsen debuterte som popartist i 2014, og ga tidligere i august ut sin tredje singel, kalt «All Your Friends».

Musikkvideoen skapte stor oppsikt etter at den ble møtt med rasistisk hets i kommentarfeltene, fordi kjæresten til Sophie Elise i videoen spilles av en mørkhudet mann.

– Kjærligheten jeg har følt på det siste døgnet har vært enorm, men hatet nesten enda større. Utelukkende fordi jeg valgte å bruke en mann med en mørkere hudfarge enn meg i musikkvideoen. [...] Spre kjærlighet, og ikke hat. Det er så klisje å si, men enormt viktig, skrev Isachsen på Facebook i etterkant av hetsen.(Vilkår)