David Camerons tidligere mediesjef Andy Coulson er dømt til ett og et halvt års fengsel for telefonhacking i den såkalte News of the World-saken, melder Sky News.

Dommen falt fredag i Old Bailey Court i London.

Coulson ble i forrige uke funnet skyldig i telefonhacking under sin tid som redaktør i tabloidavisen News of the World. Saken er en av Storbritannias største medieskandaler.

Coulsons medtiltalte, tidligere sjefredaktør Rebekah Brooks, ble imidlertid frikjent på alle punkter.

Både Brooks og Coulson har vært redaktører i den nå nedlagte avisen News of the World, som i sin jakt på nyheter hacket seg inn på telefonene til både kjendiser, kongelige og ofre for kriminelle handlinger.

Da Cameron ble statsminister i Storbritannia i 2010, ble Coulson ansatt som mediesjef. Coulson gikk av da News of the World-avsløringene kom i 2011. Cameron beklaget forrige uke på det sterkeste at han ansatte Coulson.

Les også:
Norwegian stiger på sommerslapp børs

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.