- Vi er tilfreds med at retten har gitt oss medhold, sier sjefredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet.

I januar i år møttes de to grafikerne i retten etter å ha blitt oppsagt av Dagbladet for et år siden. De gikk til sak mot avisen og eierselskapet Aller Media for å få jobben tilbake.

Torsdag kom dommen fra Oslo tingrett: Dagbladet og Aller Media frifinnes, men partene må betale sine egne sakskostnader.

Dommen ble avsagt under dissens. Den ene meddommeren mente at saksøkerne hadde vunnet saken og hadde krav på full erstatning for sakskostnadene.

Flertallet av dommerne mente likevel at oppsigelsen var saklig og derfor gyldig.

– Vi mener at flertallet i retten tar feil. Vi har ikke tatt stilling anke til ennå, sier kommunikasjonssjef André Nerheim i Fellesforbundet.

Det var i mai i fjor at Dagbladet sa opp sine to siste sideprodusenter. I stedet for å ha egne deskere med ansvar for å produsere sidene i papiravisen, tok Aller Media over oppgaven.

Fagforeningen reagerte sterkt på oppsigelsene, og mente at det uken etter satt nye ansatte på de samme plassene og gjorde samme jobb.

– Min mening er at Dagbladet ikke er en bra arbeidsgiver, sa Adolf Larsen, sekretær i Fellesforbundet.

Siden starten av 2000-tallet har Dagbladet vært gjennom store kutt. Ifølge dommen hadde papirdesken i 2002 rundt 80 ansatte. I april 2016 var det 13 stillinger, mens det i oktober 2017 bare var seks stillinger igjen. I juni 2018 ble sideproduksjonen i Dagbladet tjenesteutsatt til Aller Media.

Mens hoveddommeren og den ene meddommeren mente at oppsigelsene var gyldige, mente den siste meddommeren det motsatte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN skulle lage en hyggelig sak om eldre som gjør karriere sent i livet. Plutselig merket vi at noe var galt
– Så ble han lagt på en båre i sykebilen, og forsvant.
08:26
Publisert: