– Jeg er inne i mitt siste år som ansvarlig redaktør for Dagbladet, bekrefter Markussen til DN.

Han sier konsernsjef og styret i Aller ble varslet om avgjørelsen for en tid tilbake.

– Da jeg gikk til denne jobben høsten 2011, så var mitt perspektiv tre til fem år. Nå er jeg inne i mitt syvende, og da er det på tide å overlate ansvaret til noen andre. Selv nærmer jeg meg 65 år, og øvre aldersgrense på redaktørjobber i andre mediehus bruker å være 60 år, sier Markussen.

Hvem som bør bli hans etterfølger ønsker han ikke å ha noen formening om.

Jakter ny redaktør

Konsernsjef Dag Sørsdahl i Dagbladet-eier Aller Media sier konsernet allerede har startet jakten etter Markussens arvtager. DN er kjent med at hodejegerselskapet Russel Reynolds er leid inn for å finne ny sjefredaktør i Dagbladet, som feirer 150-årsjubileum i 2019.

– Vi har startet en rekrutteringsprosess, og vi bruker en ekstern rådgiver i den prosessen. Det blir gjort i samforstand med John Arne Markussen sett i lys av at han har meddelt at han vil tre tilbake. John Arne blir 65 år i mai, så dette er en helt naturlig prosess, sier Sørsdahl.

Administrerende direktør Dag Sørsdahl i Dagbladet-eier Aller Media.
Administrerende direktør Dag Sørsdahl i Dagbladet-eier Aller Media. (Foto: Fartein Rudjord)

Han sier et alternativ er å finne nye oppgaver til Markussen frem til han når pensjonsalder som 67-åring.

– Parallelt med jobben med å finne en ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør til Dagbladet as, har vi en prosess om hva Markussen skal bruke de to siste årene til, sier Sørsdahl.

– Blir han i konsernet?

– Det er et alternativ, sier Aller-sjefen.

– Hva ser dere etter i en ny redaktør?

– Jeg håper vi er i stand til å finne den beste personen til redaktørjobben. Vi har ingen rammer eller begrensninger om personen er ekstern, intern, mann eller kvinne, sier Sørsdahl.

«En fabelaktig jobb»

Selv har Sørsdahl bare lovord å si om Dagbladet-redaktøren som har ledet avisens gjennom flere tøffe år med både nedbemanninger og digitale hamskifter.

– John Arne Markussen har gjort en fabelaktig jobb for Dagbladet, og har bidratt til å redde Dagbladet, sier Sørsdahl.(Vilkår)

Meretes Utvalgte: Mye chablis for pengene
Strålende vin å nyte til litt skalldyr i solveggen nå tidlig på våren.
00:55
Publisert: