LESTE ALDRI KRITISK RAPPORT.
En granskning fant «betydelige røde flagg» hos det nå korrupsjonsmistenkte Unaoil. Kværner leste aldri rapportene. - Det ble lagt vekt på å gjøre en grundig vurdering i forbindelse med samarbeidet med Unaoil. Det ble ikke funnet noen røde flagg i forhold til integritet, har Kværners kommunikasjonssjef Torbjørn Andersen tidligere uttalt. Nå viser det seg at ingen i Kværner har lest rapportene om Unaoil. (Klassekampen side 6-7)

SER STØRST OPPSIDE I BØRSTAPER.
Thinfilm har vært en av de svakeste IT-aksjene på Oslo Børs det seneste året, men ekspertene mener aksjen er en soleklar doblingskandidat. Gjennomsnittet av analytikernes kursmål er nå 7,30 kroner, eller 104 prosent høyere enn det aksjene ble omsatt for fredag. (FA side 20-21)

FRYKTER BOLIGBOBLE-SPREKK.
Nesten halvparten av det norske folk tror at boligprisene snart vil rase nedover, viser en undersøkelse foretatt av TNS Gallup på vegne av Nordea. De unge førstegangskjøperne er mest pessimistiske. Verken professor Ola Grytten eller sjeføkonomene Roger Bjørnstad og Elisabeth Holvik tror et stort prisfall er nært forestående. (VG side 14-15)

UTFORDRER «GRANDIOSA».
Verdens største pizzakjede vokser i Norge, og utfordrer ikke bare takeaway-konkurrentene. Domino's varsler kamp mot frossenpizzaen. - Vi tror det er rom for 70 til 75 Domino's-restauranter her. I Sverige kan vi lett komme opp i over 100 restauranter, og innen fire år vil vi omsette pizza for vel én milliard kroner i Norge og Sverige, sier administrerende direktør Magnus Haflidason. (DN side 11)

TREDOBLING I CAPESIZE.
Capesizeratene har mer enn tredoblet seg i løpet av de to siste ukene. Hovedårsaken er økt jernmalmeksport fra Brasil og Australia. En moderne capesize trenger minst 15.000 dollar dagen for å dekke kostnadene. De siste to årene har ratene i lange perioder ligget på rundt 2.000 dollar dagen. Forrige uke var de rundt 6.200 dollar dagen. (FA side 5)

VIL BRUKE PISK MOT RESISTENTE BAKTERIER.
Stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen (Ap) vil kreve avgift av legemiddelfirmaer som ikke vil forske på utvikling av antibiotika. Han er inspirert av et britisk forslag, fremmet av britenes statssekretær Jim O'Neill, tidligere sjef i Goldman Sachs. O'Neills prognoser viser at ti millioner mennesker vil dø årlig fra 2050 på grunn av antibiotikaresistens, om ikke utviklingen endres. Micaelsen får ikke støtte av helseminister Bent Høie. (DN side 12-13)

VENTER PÅ STORSKJELVET.
Asia har opplevd en rekke store jordskjelv siden onsdag med dødsfall og store ødeleggelser. Eksperter venter på «the big one» - skjelvet som kan ødelegge deler av Tokyo. - Dagens forhold kan utløse minst fire jordskjelv med en styrkegrad på åtte eller høyere, sier seismolog Roger Bilham ved University of Colorado. (DN side 20)

Følg markedet på DN Investor

Les også: Største oljeprisfall på to måneder

Asia i dag: Panikk i oljemarkedet – reddes av Kuwait-streik

Ett steg nærmere riksrett for Rousseff

Se DNtv:

Se trailer: «Where to Invade Next»
01:22
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.