Thor Gjermund Eriksen er ansatt som ny administrerende direktør i Norsk Tipping.

– Jeg er veldig glad for å kunne presentere Thor Gjermund Eriksen som ny administrerende direktør i Norsk Tipping. Han har solid bakgrunn fra mediebransjen, blant annet som konsernsjef i Amedia og kringkastingssjef for NRK de siste ni årene, sier Norsk Tippings styreleder Linda Bernander Silseth i en pressemelding onsdag.

Han kommer fra stillingen som kringkastingssjef. Eriksen tiltrer stillingen 12. september.

– Dette er en veldig spennende og utfordrende jobb, og jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten, sier Eriksen.

Fra NRK har Eriksen god kjennskap til det å forvalte et tungt og viktig samfunnsoppdrag på vegne av staten. Han har i sin periode som toppleder i NRK blant annet styrket selskapets posisjon, og betydelig digitalisert NRK ved bruk av ny teknologi. Silseth vektlegger i tillegg at Eriksen er en verdibasert leder som er opptatt av å skape gode prestasjoner gjennom samarbeid, både eksternt og internt.

– Jeg er trygg på at Eriksen er rett person til å forsterke Norsk Tippings rolle som en ansvarlig og attraktiv pengespilltilbyder. Det vil igjen sikre et stabilt og forutsigbart overskudd til frivilligheten, sier Silseth.

Gjennom jobben i NRK kjenner Eriksen Norsk Tipping godt. Begge selskapene er styrt av Kulturdepartementet, og har hatt og har fruktbare samarbeid om Lotto-trekningen, Idrettsgallaen og NM-veka.

– Norsk Tippings samfunnsoppdrag er viktig for hele Norge, for spillerne og for idretten, kulturen og humanitær sektor som er helt avhengige av spillemidlene, sier Eriksen.

Han tar over et Norsk Tipping som gjennom pandemien har innført nye og strenge tiltak for å sikre sårbare og utsatte spillere. Samtidig leverte selskapet et rekordstort overskudd i 2021.

– Jeg ser frem til å bli bedre kjent med Norsk Tipping, utfordringene som venter og ikke minst alle som jobber på Hamar, sier påtroppende administrerende direktør for Norsk Tipping.

Han har hatt stillingen i NRK siden 2013 og varslet i oktober at han ville gå av i år til tross for at åremålet ikke går ut før i 2025. Begrunnelsen var blant annet at NRKs hovedkontor på Marienlyst skal flytte til Ensjø om et par år, og at han ikke vil gi seg mens NRK står midt i flytteprosessen.

Vibeke Fürst Haugen blir Norges første kvinnelige kringkastingssjef, og ansettelsen av henne ble kjent i mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.