På et allmøte torsdag morgen ble det kjent at Dagens Næringsliv må kutte 30 millioner kroner.

– Det koster å levere god journalistikk. Det koster å utvikle journalistikken, etablere nye satsinger, produkter og tjenester. Jeg må sikre at vi har rom til å gjøre de tiltakene. For å være i stand til det, må vi ha bedre økonomi, og for å få en bedre økonomi må vi i dagens situasjon dessverre kutte kostnader, skriver sjefredaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, i en melding til de ansatte i Dagens Næringsliv torsdag.

I år er DNs kostnadsbudsjett på i underkant av 550 millioner kroner. Djuve understreker at noe av innsparingen skal tas gjennom å kutte ulike aktiviteter.

– Vi ser allerede at kostnadene til trykk og distribusjon vil være cirka fem millioner lavere neste år enn i år. Dette beløpet blir en del av kuttet. Men vi er nødt til å beholde rammer til å lage de produktene og den journalistikken som gjør oss unike. Kostnadskuttet vil dessverre innebære nedbemanning, skriver Djuve i en melding til de ansatte.

Parallelt med kuttene jobber avisen med ny organisering som skal være klar fra 1. november.

– Da vi satte i gang organisasjonsprosjektet var målet aldri å nedbemanne, men å endre DN så vi er klar for en digital tid. Den endringen er svært nødvendig, skriver Djuve.

Konsernsjef Hege Yli Melhus Ask i NHST, som eier blant annet Dagens Næringsliv og Morgenbladet, har tidligere varslet at konsernets totale resultater må bli bedre. NHSTs omsetning falt med over 30 millioner kroner i andre kvartal sammenlignet med tilsvarende periode året før.

– Vi må øke andelen digitale brukerinntekter, kutte strukturelle kostnader, og øke veksttakten. Vi må ha tre tanker i hodet på en gang, sa Ask til DN i juli.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.