– Sun Heidi Sæbø er en faglig dyktig, tydelig og erfaren leder. Hun er strukturert og handlekraftig. I løpet av sin korte tid i bedriften har hun fått en meget god forståelse for Morgenbladets muligheter og utfordringer. Jeg opplever også at Sæbø er en god relasjonsbygger, sier Morgenbladets styreleder Amund Djuve i en pressemelding.

Sæbø ble konstituert av styret dagen etter at Anna B. Jenssen trakk seg som redaktør etter den dype konflikten med de ansatte i avisen. Hun kommer fra stillingen som samfunnsredaktør i avisen.

Styret i avisen har satt i gang arbeidet med å rekruttere en ny ansvarlig redaktør i avisen. Sæbø skal være konstituert frem til ny leder er på plass.

Den konstituerte redaktøren kom til Morgenbladet i august etter 14 år i Dagbladet. Der har hun vært kveldsredaktør, nyhetssjef og utgavesjef i Magasinet. Hun har utdannelse innen sammenlignende politikk, historie, kinesisk politikk og språk fra både Universitetet i Bergen og Shanghai.

– Sun Heidi som konstituert redaktør er bra valg av styret. Hun har på kort tid fått en god forståelse for Morgenbladets kultur og måter å jobbe på. Hun har tillit blant de ansatte og er en godt likt leder som kan ta oss ut av den vanskelige perioden vi har vært gjennom. Staben vil fortsette å gjøre alt vi kan for å få ut avis, og det blir lettere å jobbe uten en konflikt hengende over oss, sier klubbleder Jo T. Gaare.

– Vi håper også på at lesere og bidragsytere kommer tilbake snarest og samler seg om avisen. Vi trenger alle på post for å lage en kvalitetsavis for leserne våre, fortsetter han.

Denne høsten har Morgenbladet vært i fullstendig kaos. Det startet da Jenssen besluttet at avisen skulle kutte kostnader med åtte millioner kroner, noe som medførte at ni ansatte tok sluttpakke.

Klubben svarte med å erklære mistillit mot Jenssen, men hun nektet å gå av. Torsdag forrige uke eskalerte situasjonen ytterligere da 32 profilerte skribenter bestemte seg for å ikke levere bidrag.

Jenssen opplyste i en pressemelding mandag at hun trakk seg av hensyn til Morgenbladet og sine nærmeste.

– Jeg er lei meg for at jeg ikke lenger klarte å stå i dette. Det ble etter hvert tydelig for meg at motstanden var så massiv, og så mangefasettert, at det i praksis var ødeleggende for både den daglige driften av Morgenbladet, for gjennomføringen av strategien og for meg selv, sa hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.